Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Real Madrid zdolal Frankfurt a popáté vybojoval fotbalový Superpohár

Fotbalisté Realu Madrid pózují se Superpohárem, který získali po výhře 2:0 nad Frankfurtem. foto: AP

Fotbalisté Realu Madrid získali pátý Superpohár UEFA, čímž vyrovnali rekordní bilanci Barcelony a AC Milán. Úřadující vítěz Ligy mistrů porazil na Olympijském stadionu v Helsinkách posledního šampiona Evropské ligy Eintracht Frankfurt 2:0. Za „Bílý balet“ se v prvním poločase trefil David Alaba a po změně stran Karim Benzema.
  23:13aktualizováno  23:33

Španělský celek navázal na triumfy z let 2002, 2014, 2016 a 2017. Fotbalisté Realu a Frankfurtu se střetli poprvé od roku 1960, kdy se potkali ve finále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí, předchůdci nynější Ligy mistrů. Real tehdy před historicky největší finálovou návštěvou 127 tisíc diváků zvítězil v Glasgow 7:3.

Anglickým rozhodčím v čele s hlavním Michaelem Oliverem pomohl poloautomatický ofsajdový systém, který měl v soutěžích UEFA premiéru. Pro obhájce španělského titulu šlo o první soutěžní duel v sezoně, naopak Frankfurt vstoupil do německé ligy v pátek domácím debaklem 1:6 s Bayernem Mnichov.

Proti Realu začal dobře a ve 14. minutě mohl jít do vedení, ale gólman Courtois Kamadovu střelu z vápna vyrazil. Na druhé straně Vinícius Júnior překonal brankáře Trappa, jehož však zastoupil spoluhráč Knauff.

V 37. minutě Trapp vyrazil pokus Viníciuse na roh, z něhož Real udeřil. Casemiro po Benzemově hlavičce vrátil míč před branku na volného Alabu a rakouský reprezentant bez potíží otevřel skóre.

Ještě v prvním poločase zamířil těsně vedle Benzema, po přestávce zase Vinícius nevyzrál na Trappa. Casemiro poté z dálky napálil břevno.

V 65. minutě madridský tým přidal druhý zásah. Vinícius přihrál na hranici šestnáctky Benzemovi a francouzský kanonýr propálil gólmana Frankfurtu.

UEFA Super Cup
10. 8. 2022 21:00
Real Madrid CF Real Madrid CF : Eintracht Frankfurt 2:0 (1:0)
Góly:
37. Alaba
65. Benzema
Góly:
Sestavy:
Courtois – Carvajal (85. Rüdiger), Militao, Alaba, Mendy – Modrić (67. Rodrygo), Casemiro, Kroos (85. Tchouaméni) – Valverde (76. Camavinga), Benzema (C), Vinícius Júnior (85. Ceballos).
Sestavy:
Trapp – Touré (69. Alario), Tuta, Ndicka – Knauff, Sow, Rode (C) (58. Götze), Lenz – Kamada, Borré, Lindström (58. Kolo Muani).
Náhradníci:
Lunin – Vallejo, Nacho Fernández, Hazard, Asensio, Vázquez, Díaz.
Náhradníci:
Grahl, Ramaj – Smolčić, Jakić, Alidou, Hasebe, Chandler, Hauge.
Žluté karty:
Žluté karty:
90+2. Alario

Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!