Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Svaz: Houllierův mail byl podvrh

Sport

  18:53
Mezi zájemci o post nového trenéra české fotbalové reprezentace se podle představitelů ČMFS objevil i Gérard Houllier. Slavný francouzský kouč to však v rozhovoru pro agenturu AFP popřel a tvrzení, že poslal do Prahy nějakou nabídku, označil za skandální. Předseda ČMFS Pavel Mokrý se Houllierovi posléze omluvil s vysvětlením, že na svaz dorazil záměrně podvržený e-mail.

Chudák Houllier. foto: AFP


Zprávy o Houllierově zájmu přinesl dnešní český tisk s odvoláním na svazové funkcionáře. "Je to tak, na svaz dorazilo několik mailů, mezi uchazeči je i Francouz Houllier," řekl Blesku šéf českého fotbalu Pavel Mokrý. "Je to krásné trenérské jméno," poznamenal pro MfDnes místopředseda svazu Vlastimil Košťál, který má na starosti záležitosti kolem reprezentace.

Šedesátiletý Houllier vedl během svého angažmá v Liverpoolu i české fotbalisty Vladimíra Šmicra, Patrika Bergra a Milana Baroše, jehož později trénoval i v Lyonu. V současné době je technickým ředitelem Francouzské fotbalové asociace.

Na údajnou nabídku reagoval velmi rozhořčeně. "Nikoho jsem neoslovil a nikdo neoslovil mě. Je to skandální. Jestli mají nějaký důkaz, ať mi ho ukážou," řekl Houllier agentuře AFP.

Předseda svazu Mokrý odpoledne zveřejnil tiskovou zprávu s omluvou. "V případě renomovaného francouzského trenéra Gérarda Houlliera, jehož jméno bylo uvedeno v rozšířeném seznamu uchazečů v pátečním denním tisku, se bohužel jednalo o záměrně podvržený mail. Panu Houllierovi, který má dlouhodobě nadstandardní vztah k českému fotbalu a jeho představitelům, se za tuto velmi nepříjemnou mystifikaci hluboce omlouvám," uvedl Mokrý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!