Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Tavares přestoupil do Hamburku

Sport

  18:08
PRAHA - Fotbalový záložník Mickael Tavares přestoupil z pražské Slavie do bundesligového Hamburku, kde podepíše víceletý kontrakt. Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat přestupovou částku, podle zákulisních informací si Slavia za Tavarese přijde na jeden a půl až dva miliony eur.

Slávisté Tavares (vlevo) a Belaid se radují z branky. foto: ČTK

Hamburk, jenž na konci roku marně usiloval o dalšího slávistu zadáka Marka Suchého, získal Tavarese den před uzávěrkou přestupního termínu, který v Německu skončí o sobotní půlnoci. "Odchod Tavarese nás samozřejmě mrzí, ale taková nabídka by už pro něj nemusela přijít. Ceníme si toho, že k nám před rokem a půl přišel jako volný hráč, a teď jsme ho zhodnotili. To je naše cesta do budoucna," uvedl  Doležal.

Tavares opouští Slavii se smíšenými pocity. "Vím, že to pro Slavii není jednoduchá situace. Ale ani pro mě. Neměl jsem vůbec v plánu někam odcházet, chtěl jsem ve Slavii zůstat a udělat všechno pro to, abychom obhájili mistrovský titul. Jenže jsem dostal nabídku, která jde jen těžko odmítnout. Angažmá v Hamburku vidím jako obrovskou šanci pro svou další fotbalovou kariéru. Doufám, že to fanoušci pochopí," řekl Tavares.

Na vršovický klub prý bude vzpomínat jen v dobrém. "Ve Slavii jsem fotbalově vyrostl, vždycky na ni budu vzpomínat v tom nejlepším, na všechny spoluhráče, trenéry i fanoušky. Byl bych samozřejmě mnohem raději, kdybych mohl odejít až na konci sezony, ale na druhou stranu vím, že takovou nabídku mohu dostat jen jednou za život," dodal Tavares s tím, že by rád zavítal do Edenu na případné oslavy obhajoby titulu.

Francouzský záložník by v Hamburku mohl zacelit mezeru po nedávném odchodu nizozemského záložníka Nigela de Jonga do Manchesteru City. V Hamburku se potká s českým reprezentantem Davidem Jarolímem, který je v aktuálně čtvrtém klubu bundesligy kapitánem.

Tavares přišel do Slavie v létě roku 2007. Sešívaným vzápětí výraznou měrou pomohl k premiérovému postupu do Ligy mistrů, v minulé sezoně s týmem oslavil i zisk českého titulu. V domácí nejvyšší soutěži zatím odehrál 36 zápasů a vstřelil tři branky.

Slavia ztratila odchodem šestadvacetiletého středopolaře po útočníkovi Tomáši Necidovi a pravém bekovi Mateji Krajčíkovi už třetí oporu. Do Panioniosu Atény přestoupil stoper Martin Latka, který však patřil spíš mezi náhradníky.

Náhradou za Tavarese by mohl být Amadou Cissé z Guiney, který zatím na první zápas v české lize ještě čeká. "To byla první varianta, která nás napadla, protože Cissé je typově podobný hráč jako Tavares," uvedl Doležal. Slavia zatím během zimní pauzy získala útočníky Aleše Bestu s Pavlem Fořtem a krajního beka Josefa Kaufmana. V hledáčku klubu je nyní podle Doležala útočník Tomáš Pekhart z Tottenhamu. "A kromě něj bychom ještě rádi získali jednu posilu," dodal Doležal.

Autor: