Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Teď mistrovství světa, říká Torres

Sport

  8:55
VÍDEŇ - Střelec jediné branky finále fotbalového mistrovství Evropy Fernando Torres byl nadšený z prvního velkého titulu v kariéře. "Bylo to prostě výjimečné, jednoduše sen. Je to můj první velký titul, jsem přešťastný," řekl čtyřiadvacetiletý útočník Liverpoolu.

Fernando Torres za Španělsko foto: ČTK


Torres věří, že se takhle neraduje naposledy. "Je to náš první společný titul a doufáme, že to bude první z mnoha. Pořád máme před sebou mistrovství světa, musíme být ambiciózní," uvedl.

Gól Torrese

Současná generace španělských fotbalistů se radovala z úspěchů v juniorských kategoriích a podle Torrese je dnešní velký triumf mezi dospělými naprosto zasloužený. "Zvítězila spravedlnost, protože turnaj vyhrál tým, který hrál nejlepší fotbal," poznamenal. "Dobrá věc se podařila. Vyhráli jsme, tečka a pryč," uvedl lakonicky kouč novopečených šampionů Luis Aragonés. Potvrdil, že u španělské reprezentace končí. "Nedostal jsem žádnou možnost, abych zůstal," poznamenal znovu v narážce na údajný laxní přístup ze strany svazu.

Jeho svěřencům pogratuloval i trenér poraženého týmu Joachim Löw. "Poznali jsme, jak kvalitní tým Španělé mají. Hráli výborně celý turnaj, dnes byli technicky skvělí, měli víc šancí. Zasloužili si to," uznal kouč německé reprezentace. Svým svěřencům složil poklonu za to, co předváděli během celého turnaje. "Tým odevzdával výborné výkony, 45 dní bylo skvělých, užili jsme si to.


Finále je také velký úspěch, jsme na to pyšní, dělali jsme vše, co bylo v našich silách," řekl s tím, že na hlubší analýzu pod vlivem emocí není prostor. "Na turnaji jsme určitě nehráli pokaždé podle představ, naopak Španělé si drželi vysoký standard, zasloužili si vyhrát," dodal. Také kapitán Michael Ballack uznal, že ve finále Němci nedokázali se soupeřem držet krok. "Ale odehráli jsme skvělý turnaj, jen jsme udělali o jednu chybu navíc," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!