Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Teplice daly gól po osmi hodinách, Kulič hřímal: Proč nastavili jen tři minuty?

Hráči Teplic slaví výhru nad Mladou Boleslaví foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Šla z nich hrůza, ale z mladoboleslavských vlků udělali fotbalisté Teplic beránky. Jsou to paradoxy: automat na góly se zadřel, zato neplodní skláři po 488 ligových minutách skórovali; stačilo jim to k dietní, ale chutné výhře 1:0.
  10:24

„Zvláštní utkání, vůbec nám nesedlo, byli jsme všude druzí, nedařila se nám kombinace,“ skuhral poražený kouč Marek Kulič.

„Mladá Boleslav má excelentní ofenzivu, ať tam hraje kdokoli, a naše obrana zaslouží obdiv, že ji uhlídala,“ zářil vítězný trenér Zdenko Frťala.

Duel, který ovlivnil padesátiminutový výpadek světel, nemohl proti sobě svést mužstva v rozdílnějším rozpoložení. Středočeský celek dal v posledních dvou kolech 12 gólů, devět Zlínu a tři Spartě. Zato severočeský tým se z branky neradoval čtyři utkání v řadě.

Všechny statistiky sobotní odpoledne postavilo na hlavu.

„Jsme šťastní, že jsme prolomili sérii bez vstřeleného gólu. Kluci dali do zápasu obrovský kus odhodlání a víry. Nebyl jediný hráč, který by nesplnil svoji roli,“ hrdě pronesl Frťala. „Věřím, že nebudeme porážet jen soupeře z vrchní poloviny tabulky, ale že začneme bodovat i s těmi okolo nás.“

Zklamání mladoboleslavských hráčů a nadšení Yahora Tsykala, Jana Knapíka a Štěpána Chaloupka z Knapíkova gólu, kterým rozhodl zápas pro Teplice.

Mladá Boleslav nepředvedla nic, čím ohromila v minulých dvou kolech. Za celý zápas vyslala jedinou střelu na branku – a ještě slaboučkou. Další čtyři vedle. Teplice se činily víc: mimo dvě rány, na branku pět. A ta poslední v podání Jana Knapíka z 89. minuty bitvu rozhodla, ostře pálil z voleje po Marečkově centru k bližší tyči. Už předtím poslal balon do sítě nádherně Hronek, jenže z ofsajdu.

„My když se dostali do pološance, překopli jsme bránu nebo přetáhli centr. Teplice měly víc ze hry, už v první půli Trmal vyrazil jejich střelu na břevno. Domácí byli lepší,“ gratuloval jim Kulič.

A postěžoval si na arbitry: „V 85. minutě byl faulovaný náš Mareček, vypíchl balon a byl sestřelený. A rozhodčí to nechal být. Nepochopitelné. A taky se mi nelíbilo, že VAR prošetřuje čtyři minuty ofsajd kvůli brance Teplic a rozhodčí nastaví tři minuty. Čekal jsem jich tak šest.“

I Teplice počítaly minuty, ale ty bez gólu. Série se zastavila na víc než osmi hodinách a je druhá nejčernější v historii sklářů. Nejdéle bez vstřelené branky se soužili na jaře 1997, tehdy 632 minut.

Zdálo se, že Teplicím pauza kvůli výpadku reflektorů spíš pomohla než uškodila. „Ale hráči měli hlad od první minuty. Ta jejich touha zlomit pětizápasovou šňůru bez výhry byla excelentní. Nám se po přerušení povedlo navázat na rytmus, který jsme měli předtím,“ viděl Frťala. „Za tohle vítězství vděčný a šťastný.“

Autor: