Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Téměř jisté: na USA bez Baroše

Sport

  13:42
WESTERGURG - Už je to téměř definitivní: Milan Baroš nestihne pondělní utkání s USA! Českého útočníka stále trápí bolest v chodidle levé nohy. Je tak více než pravděpodobné, že Brücknerův tým vyběhne do premiéry na šampionátu bez jednoho z klíčových mužů.

Milan Baroš při tréninku. foto: Doležal MichalČTK

„Milan zkoušel při tréninku popoběhnout s míčem, ale nešlo to. Cítí stále bolest. Musíme ubrat optimismu,“ prohlásil lékař týmu Petr Krejčí. Baroš sám se ke svému stavu odmítl vyjádřit.

S nepříjemným ortelem už se pomalu smiřuje trenér Karel Brückner. „Nemůže ani vyklusávat, fyzické zatížení má prakticky pouze na rotopedu. Nevím, nevím,“ povzdechl si. Na trénincích už proto se svými svěřenci zkouší varianty „bez Baroše“.

„Alternativ je hodně,“ připustil Brückner. Jaké přicházejí v úvahu? Vedle Jana Kollera se může objevit trio Jiří Štajner, Libor Sionko nebo Marek Heinz. Pokud Brückner zvolí model s jedním hrotem, přibude do zálohy Jaroslav Plašil. Ke které alternativě se Brückner přikloní? „Stále je na to dost času,“ prohodil pouze. S kým by si Koller nejvíce rozuměl? „Je mi to jedno, každá varianta bude dobrá,“ mávl rukou dvoumetrový útočník.

Sionko: Místo Baroše? Proč ne?
Ve středu i ve čtvrtek s ním vytvořil útočné duo Sionko. Ten do Německa měl původně odcestovat v roli náhradníka. Pokud nastoupí, podstoupí křest ohněm. Rozhodně se ale náročné prověrky neobává.

„Jsem plnohodnotný člen kádru, takže trenér se mnou možná nějaké plány má. Cítím se velice dobře, takže proč ne?“ prohlásil Sionko sebevědomě. O svých šancích ale odmítl spekulovat. To, že se objevoval při trénincích vedle Kollera prý vůbec nic neznamená.

„Třeba dneska jsem s Honzou nehrál. Je vidět, že trenér zkouší různé varianty. Šance je vždycky, ale neřeším to. Leccos samozřejmě odpozorovat lze, ale pokud za vámi trenér nepřijde a nesdělí vám to osobně, je zbytečné se tím zabývat,“ dodal Sionko.

Ani Štajner netuší, zda mu v případě Barošovy absence dá Brückner důvěru. Z tréninku prý nic neodpozoroval. „Jednou je to tak, podruhé onak. Můžeme tam hrát všichni tři. Doufejme ale, že Bary bude v pořádku,“ uvedl Štajner, který se na základní sestavu cítí. „Určitě bych si s Honzou rád zahrál. Hráli jsme spolu poločas proti Kostarice a perfektně jsme si vyhověli.“

Variantu dvou věží Koller zavrhuje
Typově nejbližší Barošovu způsobu hry je Sionko. Rychlostní typ s tahem na branku. Štajner s Heinzem jsou spíše „hračičkové“. „Rychlostně si s Milanem asi podobní jsme, ale mám jiné minusy,“ prohodil Sionko.

Nabízí se ještě varianta dvou „věží“ Koller - Lokvenc. Tu ale Koller dopředu zavrhuje. „Nemyslím, že bychom s Vráťou nastoupili oba dva. Trenér se rozhodne asi mezi Štajnym a Sionkem.“ Kouč Brückner si už alespoň nemusí dělat starosti s naraženým kolenem Pavla Nedvěda. Bolesti u něj přes noc ustoupily.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!