Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Teplice odjely pokusit se o zázrak

Sport

  11:44
TEPLICE - S nelehkou úlohou dnes dopoledne odletěli tepličtí fotbalisté do maďarské metropole. Na stadionu Honvédu Budapešť se v sobotu pokusí o malý zázrak, jímž by po domácí prohře 1:3 postup do třetího kola Poháru Intertoto bezesporu byl. Kouč Petr Rada sice svým svěřencům žádnou ofenzivní smršť naordinovat nehodlá, změny v kádru prý ale chystá.

Štěpán Vachoušek (ve žlutém) v akci. foto: ČTK


"Byli bychom blázni, kdybychom na ně od začátku vletěli s tím samým, co v prvním zápase. Místo toho začneme se zajištěnou obranou a dál uvidíme až podle toho, s čím vyrukují oni," řekl Rada. To prý ale neznamená, že se svým týmem už jede do Budapešti jen na výlet. "Chceme odehrát kvalitní utkání a pokusit se o vítězství. Když už máme vypadnout, tak aspoň s vítězstvím. Postup by byl malý zázrak, ale i ty se občas dějí," dodal.

Porážka na domácím hřišti


Teplický tým se dnes přesune leteckou linkou do Budapešti a večer vyběhne na plochu Bozsikova stadionu k předzápasovému tréninku. V sobotu dopoledne bude následovat lehké protažení a v 18 hodin začne pohárová odveta. Po ní stráví Tepličtí v Budapešti ještě jednu noc a do Čech se vrátí v neděli dopoledním letem. Poprvé v letní přípravě proto Rada zúžil kádr a do Budapešti vzal jen obvyklých 18 hráčů. Doma zůstali rekonvalescenti Smíšek a Štohanzl, stoper Pimpara i mladíci Smola, Jindráček a Breite, kteří se vrátili do B-týmu.


V sobotu budou v Budapešti v těžké roli. "Soupeř asi nebude hrát moc ofenzivně, stejně jako v prvním zápase. Kdybychom takhle hráli my, diváci nás vypískají," prohlásil Rada. K hořkému závěru prvního zápasu se ale už vracet nechtěl. "Individuální chyby rozhodují, hráči už to moc dobře vědí. Víc jsme se k tomu ale moc nevraceli, jsou snad dost inteligentní a zkušení. Zápas jsem si přitom přehrál dvakrát na videu a nebyl to od nás vůbec špatný výkon, bohužel s hloupými chybami. Rozumný divák to snad viděl," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!