Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Teplice - Slavia 0:0, domácí nedali penaltu, gól hostů neplatil kvůli ofsajdu

Sport

  15:21aktualizováno  17:07
Slávističtí fotbalisté podruhé za sebou klopýtli. Po remízové derby nevyhráli ani v Teplicích, v 10. kole Fortuna ligy berou jen bod za bezbrankovou remízu. Na vedoucí Spartu tak ztrácejí dva body. Tepličtí po Plzni a Spartě obrali i třetího adepta na titul.

Bylo jen minimum šancí, slávisté za celý zápas jen dvakrát vystřelili na bránu, domácí třikrát. Největší možnost měl domácí Vachoušek, který však pokutový kop nezvládl.

V nastavení první půle hostující Masopust nepřesně vhodil aut a vzápětí fauloval Jásira Núra. Střelu mladého teplického útočníka však slávistický gólman Mandous vystihl a vyrazil.

„Věřil jsem si, ale kopnul jsem to špatně, mrzí mě to. Za bod jsem rád,“ řekl Tadeáš Vachoušek.

ONLINE

Slávisté drželi míč, ale soupeře nezmáčkli, ničím nepřekvapili, nedokázali se dostat přes obranu.

„Měli jsme hrát líp. Hra musí být odvážnější, chyběla kreativní přihrávka ze středu pole do šance. Když už jsme se do nějaké situace dostali, netrefili jsme bránu. Po přestávce jsme tam měli hluchou pasáž,“ litoval slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Jurečka v úvodu druhé půle z výhodné pozice pálil nad. V 73. minutě se s rukama nad hlavou k sektoru slávistických fanoušků rozběhl Chytil. Byl na hřišti pár minut, když ve skrumáži procpal míč do sítě.

Jenže bylo to za pomoci nechtěné teče spoluhráče Juráska, který však byl v ofsajdovém postavení a zapojil se do hry. Na doporučení videoasistentky Adámkové tak sudí Černý branku odvolal.

Čas pomalu plynul, hosté byli nervózní, míč je neposlouchal, jejich hra se měnila v křeč. V deváté minutě nastavení po rohu domácí Knapík překopl bránu z malého vápna a držel se za hlavu.

Vzápětí na druhé straně litoval i Chytil. Teplický gólman Grigar nedosáhl na ostrý centr Juráska, za ním hlavičkující slávista však poslal míč těsně vedle.

Teplice napravily pohárový výpadek, na hřišti druholigového Vyškova podlehly 0:1. Na silné protivníky však umí. V úvodním kole zdolaly Plzeň, před měsícem remizovali se Spartou 1:1.

„Všichni mi dnes gratulují, ale největší gratulaci zaslouží kluci. Znovu dokázali, že když jsme organizovaní a dodržujeme taktiku zvolenou na soupeře, jsme za to oceněni ziskem bodů. Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že obereme o body Spartu, Plzeň i Slavii, byl by to možná velký závazek jim něco takového slíbit. Jsme hrozně rádi, že se nám to povedlo,“ řekl teplický kouč Zdenko Frťala.

Slavii ve čtvrtek čeká druhý duel základní skupiny Evropské ligy, doma hostí Šeriff Tiraspol.

Autor: