Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Teplice vyhrály, ale nepostupují

Sport

  22:10
BUDAPEŠŤ - Fotbalisté Teplic dokázali v odvetě 2. kola Poháru Intertoto vyhrát na hřišti Honvédu Budapešť 2:0, ovšem po jejich domácí porážce 1:3 z prvního duelu postoupil do dalších bojů maďarský soupeř. Teplicím vykřesali naději slepenými góly Jun s Rosou, ovšem třetí branky, která by zaručovala postup, se již čeští fotbalisté nedočkali.

Teplice končí. foto: ČTK

Teplice odjely do Maďarska s nadějí na malý zázrak, jímž by po domácí prohře 1:3 postup do třetího kola Poháru Intertoto bezesporu byl. Kouč Petr Rada proto udělal v sestavě oproti prvnímu duelu hned čtyři změny. Do branky poslal Belice, v záloze dostali před zkušenými Verbířem a Sabouem přednost Mareš s Ljevakovičem a v útoku se představila posila Mahmutovič.

Především mladý bosenský útočník Mahmutovič se ukázal jako dobré oživení teplické ofenzivy, když se hned od začátku tlačil do koncovky a vypracoval si několik nadějných příležitostí. Buď však mířil vedle, nebo nedokázal vyzrát na domácího brankáře Rabóczkiho.

I po změně stran se Teplice tlačily do zakončení, ovšem na vytouženou branku, která by alespoň trochu oživila šanci na postup, čekaly dlouho marně. Obránce Rosa neuspěl s ranou z 20 metrů a Juna znovu vychytal Rabóczki. Ovšem v 68. minutě již další vzájemný souboj skončil lépe pro Juna, který napřáhl z dálky a vykřesal pro Teplice jiskřičku naděje.

Tu navíc již za tři minuty rozohnil Rosa, který zvýšil dorážkou neúspěšného pokutového kopu Juna, nařízeného za faul na pronikajícího Mahmutoviče. Teplice se pak vrhly za vytouženou třetí brankou. Na hřiště přišel zkušený Verbíř i třetí útočník Smejkal, ovšem Honvéd si postup vzít nenechal. Přestože rozhodčí nastavil šest minut, Teplice se třetího gólu nedočkaly a přišly tak o šanci bojovat o účast v Poháru UEFA.

Podle trenérů obou mužstev do dalších bojů Poháru Intertoto postupuje šťastnější tým, nikoli ten lepší. "V obou zápasech jsme byli jasně lepší. Rozhodlo domácí střetnutí, ve kterém nás srazily individuální chyby," řekl pro internetové stránky klubu trenér Teplic Petr Rada.

To potvrdil i jeho protějšek z lavičky Honvédu. "Se svým kolegou musím souhlasit. Postoupil šťastnější tým, rozhodly tři branky, které jsme vstřelili venku. Teplice dnes ukázaly, že jsou velkým týmem," uvedl na tiskové konferenci trenér Pölöskei.

Výsledek:

Honvéd Budapešť - FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 68. Jun, 71. Rosa. Rozhodčí: Hinriksson - Gudfinnsson, Eiriksson (všichni Isl.). ŽK: Benjamin, Vincze (oba Honvéd). Diváci: 1500. První zápas 3:1, postoupil Honvéd.

Autor: