Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Holoubkova premiéra skončila remízou. Boleslavský brankář dostal kuriózní gól

Trenér mladoboleslavských fotbalistů David Holoubek během tréninku v zimní přípravě. foto: ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi v premiéře pod novým trenérem Davidem Holoubkem na úvod zimní přípravy remizovali v Tipsport lize s Teplicemi 2:2. Favorit v prvním utkání skupiny A tradičního turnaje dvakrát vedl, ale Severočeši pokaždé srovnali. Jablonec na úvod přípravy překvapivě prohrál s druholigovým Varnsdorfem 0:2. Hradec Králové v prvním zápase přípravného turnaje čtyř mužstev Tipsport Malta Cup remizoval s Austrií Vídeň bez branek.
  16:20

Mladoboleslavské poslal po rohu hlavou do vedení kapitán Marek Matějovský, který potvrdil dobrou střeleckou formu po hattricku v nedávném pražském Silvestrovském derby internacionálů. V 29. minutě rovněž hlavičkou srovnal Filip Havelka.

Těsně před pauzou poslal domácí znovu do vedení po zaváhání teplické obrany dorážející Andrej Kadlec, ale v 72. minutě výrazně chyboval pro změnu mladoboleslavský gólman Petr Mikulec. Tomu se zřejmě ve slunci ztratil míč a propustil zdánlivě neškodnou střelu Petra Hronka z velké dálky.

„První utkání hodnotím kladně. Rozdělil bych ho na dva poločasy, ve kterých jsme vystřídali dvě jedenáctky. První byl z naší strany možná koukatelnější. V tuto chvíli jsme všichni ve fázi poznávání, jak hráčský, tak i realizační tým,“ uvedl v tiskové zprávě Holoubek, nástupce odvolaného Marka Kuliče.

Vstup do zimní přípravy se nepovedl Jablonci. Jedenáctý tým nejvyšší soutěže překvapivě prohrál ve Varnsdorfu a navíc čtrnáctému celku druhé ligy nedokázal vstřelit ani gól.

„Byl to takový typický první přípravný zápas. Hodně trénujeme, ale na to se nechceme vymlouvat. Šanci dnes dostalo poměrně dost hráčů i z B-týmu. První poločas byl z naší strany ještě tak nějak v pořádku, ale druhá půlka byla hrozná, skoro tragédie. Šli jsme do toho v plném zatížení, chápu únavu, ale ligoví fotbalisté si s tímhle musí umět poradit,“ citoval klubový web jabloneckého trenéra Radoslava Látala.

Hradec Králové na Maltě na konci vyrovnaného souboje s osmým týmem rakouské ligy Austrií sahal po výhře, v závěrečných minutách ale dvakrát trefil jen břevno. „Soupeř kvalitně kombinoval, což nám v úvodu dělalo problémy. Dvakrát jsme ale nastřelili břevno a nakonec jsme byli blízko vítězství. Myslím, že to bylo dobré utkání, které nám ukázalo na čem je potřeba zapracovat,“ řekl na tiskové konferenci trenér Hradce Václav Kotal.

Tipsport liga
Skupina A 10. 1. 2024 10:30
FK Mladá Boleslav FK Mladá Boleslav : FK Teplice FK Teplice 2:2 (2:1)
Góly:
18. Matějovský
45. Kadlec
Góly:
28. Havelka
73. Hronek
Sestavy:
Trmal – Kadlec, Suchý, Král, Suchomel – D. Mareček, Matějovský (C) – Solomon, Mašek, Vaníček – Ladra.
2. poločas: Mikulec – Kostka, Šimek, Král (C), Fulnek – Kodad, Žitný, Poulolo, Vojta, Buryán – Pulkrab.
Sestavy:
Ludha – L. Mareček (C), Knapík, Mičević – Radosta, Havelka, Vachoušek, Křišťan, Švanda – Gning, Jásir.
2. poločas: Němeček – Hora, Audinis, Cykalo – Radosta (60. Bednár), Kričfaluši (C), Trubač, Švanda (60. Urbanec) – Čerepkai, Fila, Hronek.
Žluté karty:
44. Kadlec
Žluté karty:

Rozhodčí: Vokoun – Černoevič, Hádek

Přípravný zápas
10. 1. 2024 11:00
FK Varnsdorf FK Varnsdorf : FK Jablonec FK Jablonec 2:0 (1:0)
Góly:
40. Hodek
71. Firbacher
Góly:
Sestavy:
Sestavy:
1. pol.: Fendrich – Štěpánek, Karban, Tekijaški, Polidar – Gaši, Kubín, Houska, Čanturišvili – Náprstek, Krulich
2. pol.: Kotlín – Karban, Hübschman, Martinec, D. Souček – Pleštil, Kratochvíl, F. Souček, Alégue – Drchal, Chramosta
Autoři: ,

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...