Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tisk: Češi se zlepšili, ale na Portugalce to nestačilo

Sport

  12:10
ŽENEVA - Český tým se zlepšil, ale zápasu především v jeho druhém poločase dominovali Portugalci; tak komentoval středeční porážku svěřenců Karla Brücknera ve druhém utkání na mistrovství Evropy švýcarský tisk. Většinu prostoru dnes ale logicky věnují Švýcaři předčasnému vyřazení svého celku z boje o postup do čtvrtfinále.

Matějovský měl s Decem hodně práce. foto: Lidovky.cz

Média v zemi spolupořadatelů šampionátu ve shodě s odborníky konstatovala, že Češi předvedli mnohem lepší výkon než v úvodním zápase proti domácím, ale na výborné Portugalce to nestačilo. Hvězdou zápasu byl pro ně Deco, autor prvního gólu a finální přihrávky u druhého.

"Deco vedl Portugalce k výhře," napsal Basler Zeitung, kterému se na české straně už podruhé líbil Sionko a vyplatilo se podle něj i nasazení Baroše. "Dlouho (Češi) drželi Portugalce na distanc, ale na začátku druhého poločasu tlak narůstal a bylo jen otázkou času, kdy dají Portugalci rozhodující gól," uvedl list.

"Češi odložili respekt ze silného soupeře, podnikali neúnavně rychlé protiútoky, ale nestačilo to. Portugalci mají v čele skupiny už bezpečný náskok," konstatoval Neue Zürcher Zeitung. Podobně Tageszeitung uznale napsal o zlepšení českého celku oproti prvnímu zápasu. "Ale Portugalci v druhé půli dominovali a suverénně vyhráli."

Druhou porážku vlastního týmu Švýcaři označili stejně jako tu předchozí z českým mužstvem za nešťastnou a nezaslouženou, list 24heures ji nazval krutou. "Štěstí se od nás znovu odvrátilo. Pro proměnlivém výkonu jsme prohráli s Tureckem, které nebylo lepší," napsal list Neue Zürcher Zeitung. "Nejhorší scénář se naplnil - po nervy drásající partii se s Eurem loučíme už po dvou zápasech," uvedl Basler Zeitung.

Deník Tageszeitung upozornil, že domácí tým se mnohem lépe vypořádal s obtížnými podmínkami po průtrži mračen během prvního poločasu. "Ale po změně stran déšť ustal a Turkům se hrálo zjevně lépe." Berner Zeitung pak výstižně shrnul středeční večer z domácího pohledu slovy: "Silný déšť, mnoho slz."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!