Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Tottenham napodobí rivala z Arsenalu, postaví nový fotbalový chrám

Sport

  11:48
LONDÝN - Fanoušci severolondýnského Tottenhamu již nebudou muset závidět konkurenčnímu Arsenalu nový Emirates Stadium. Vedení "kohoutů" se rozhodlo vybudovat nový fotbalový chrám pro 56 250 fanoušků. To je téměř dvakrát větší kapacita než na White Hart Line, který je v současnosti domovským stánkem čtvrtého celku Premier League.

White Hart Lane, současný stadion Tottenhamu. foto: internet

"Kohouti" hrají už 110 let na stadionu White Hart Lane (kapacita 36 tisíc diváků, po několika rekonstrukcích), to ale již brzo bude minulostí. Nový projekt stadionu počítá s kapacitou 56 250 diváků a měl by stát v části Haringey v severním Londýně, stavět se má začít počátkem příštího roku. Na nový stadion by se fotbalisté "Spurs" mohli přestěhovat v roce 2012.

Tradiční londýnský celek a největší rival Arsenalu má více než 70 tisíc registrovaných fanoušků, třiadvacet tisíc z nich však každoročně marně čeká na permanentku na novou sezonu Premier League. Nový stadion by měl mít typicky ostrovní charakter, diváci ve spodních řadách budou sedět prakticky jen několik metrů od hrací plochy. Nová stavba by navíc měla stát hned vedle White Hart Lane.

Výstavba nového stadionu má stát stovky milionů anglických liber. "Je to velká investice, která s sebou přináší nejen fotbalový stadion," řekl předseda Tottenhamu Daniel Levy. Součástí výstavby bude 434 nových ubytovacích prostor, hotel se 150 pokoji, supermarket a další rozšířené centrum služeb.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!