Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Trapné Budějovice dostaly čtyřku v Mutěnicích

Sport

  19:16
MUTĚNICE - Pořádnou ostudu si ve 3. kole Poháru ČMFS uřízli prvoligové České Budějovice. Tým, který po 5. kole musel opustit trenér Kmoch pro neuspokojivé výsledky potvrdil své trápení výpraskem na hřišti třetiligových Mutěnic 0:4. Jsou tak již čtvrtým týmem Gambrinus ligy, který se rozloučil s domácím pohárem.

Ondřej Smetana z Liberce (vlevo) a Zdeněk Partyš z Opavy v utkání 3. kola Poháru ČMFS, které vyhráli na penalty hosté z Liberce. foto: ČTK

Staronový trenér Pavel Tobiáš sice na hřišti outsidera šetřil několik opor, přesto na hřiště Mutěnic přijeli jihočeši v roli jednoznačných favoritů. Hosté si ovšem v prvním poločase žádný velký tlak nevytvořili a tak ve druhém udeřili domácí. Prvoligový celek doslova potupili čtyřmi brankami a ukázali v plné nahotě bídu v týmu Českých Budějovic, i to, že rozhodně nebyla chyba na straně již odvolaného kouče Kmocha.

Chmurnou  náladu v týmu si naopak vylepšili fotbalisté Baníku Ostrava. Hattrickem se blýskl spící kanonýr David Střihavka, dva góly vstřelil také Mičola. I díky jejich příspěvku vyhráli baníkovci na hřišti Boskovic vysoko 7:0.

Z ligových celků se dnes trápili také fotbalisté Liberce a Kladna. Severočeši v Opavě ukázali, že ani oni nehrají v optimální pohodě a svůj postup do 4. kola zpečetili až ve vítězném penaltovém rozstřelu. Kladenští sice vyhráli v devadesáti minutách 2:1, přesto na hřišti ambiciózního Ústí nad Labem výsledkově ani herně neoslnili.

Oba vedoucí celky Gambrinus ligy zasáhnou do poháru až dnes. Do Votic, za něž nastupují také kanonýři Horst Siegl a Pavel Kuka, přicestuje Slavia. Ani jeden z členů ligových kanonýrů však do zápasu nezasáhne. Desetitícový kotel čeká na Spartu ve Frýdku-Místku.

VÝSLEDKY:
Boskovice - Baník Ostrava 0:7 (0:3)

Branky: 19. a 28. Mičola, 30., 77. a 80. Střihavka, 66. Lukeš, 84. Markovič

Uničov - Baumit Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 36. Kocourek, 63. Klapka

Ústí nad Labem - SK Kladno 1:2 (0:1)

Branky: 46. Nádeníček - 9. Kabele, 66. Zoubele

Opava - Slovan Liberec 2:2 (0:0), na penalty 3:5

Branky: 51. Půda, 62. Šultes - 52. Smetana, 65. Dort (pen.)

Karviná - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 15. Hubník, 55. Janotka

Mutěnice - Budějovice 4:0 (0:0)

Branky: 59. Vavruša, 72. a 90. Obal, 77. Adamec

Olympia Hradec Králové - Bohemians Praha 1:5 (1:1)

Branky: 45. Dvořáček - 6. Jablonský, 50. Kropík, 55. Zoubek, 57. Ibe, 67. Jeslínek.

PROGRAM 4. KOLA:
Středa 29. října:
14:30 Sezimovo Ústí - Slavia Praha (Votice), Hradec Králové (Vyšehrad) - Teplice (Písek), Jablonec nad Nisou - Zlín (Jihlava), Mutěnice - Baník Ostrava, Kladno - Brno (Slovácko), Hlavice - Plzeň, Liberec - Sigma Olomouc, Bohemians Praha - Sparta Praha (Frýdek-Místek).

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!