Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Trenér Capello hledá optimální jedenáctku

Sport

  12:47
LONDÝN - Středeční přípravné utkání s českou reprezentací je pro anglické fotbalisty poslední šancí přesvědčit trenéra Fabia Capella o svých kvalitách. Kvalifikace na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice začíná již za tři týdny a čas na experimentování už podle italského kouče vypršel.

Fabio Capello chce naučit Angličany vyhrávat. foto: AFP

"Nechci už opakovat, jak moc je tento zápas důležitý. V této chvíli hodně záleží na formě a já musím formu hráčů důkladně prověřit. Čas experimentování už skončil, už chci mít jasno," prohlásil Capello, který převzal anglickou reprezentaci loni v prosinci a zatím s ní absolvoval jen čtyři přátelské zápasy. Na červnový evropský šampionát tým pod vedením jeho předchůdce Steva McClarena nepostoupil.

V přípravě Angličané porazili Švýcarsko, USA a Trinidad a Tobago, prohráli s Francií. První soutěžní zápas v Capellově éře je čeká v kvalifikaci MS, kterou rozehrají v září s Andorrou a Chorvatskem, jež je připravilo o účast na Euru.

"Ve všech zápasech, které jsme odehráli, vidím kroky k návratu ke stavu spokojenosti. Mým cílem je vyhrávat kvalifikační zápasy a soustředím se pouze na to," uvedl dvaašedesátiletý trenér.
Capello má na kontě množství úspěchů na klubové úrovni a klíčové podle něj bude, aby si hráči přenesli do reprezentace vítězného ducha z klubů, což je chce naučit.

"Musím do národního týmu zanést klubový styl a mentalitu. Myslím si, že když reprezentujete národ, musíte hrát ve stejném duchu a s odhodláním, jako když hrajete za klub," řekl kouč, jenž získal ligové tituly se všemi týmy, které vedl, ať už šlo o Real Madrid, AC Milán, Juventus Turín či AS Řím.

Autor:

Už nikdy nevyhazujte zeleninu z lednice: Přečtěte si, jak prodloužit trvanlivost.
Už nikdy nevyhazujte zeleninu z lednice: Přečtěte si, jak prodloužit trvanlivost.

Potravinové dózy jsou nepostradatelnou součástí každé domácnosti. Jak ale zajistit, aby v nich potraviny zůstaly dlouho čerstvé? Na to jsme se...