Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Trenér Kmoch v Budějovicích končí

Sport

  11:15
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Vedení fotbalistů Českých Budějovic odvolalo hlavního trenéra Jana Kmocha i jeho asistenta Ondřeje Lungu. Pod jejich vedením získalo Dynamo v úvodních čtyřech ligových zápasech pouze bod a je poslední v tabulce. Kmocha prozatím nahradil ve funkci dosavadní trenér brankářů Petr Skála.

Trenér Kmoch v posledním zápase se Spartou. foto: ČTK

"K dnešnímu dni jsme ukončili spolupráci s trenérem Janem Kmochem a jeho asistentem," prohlásil sportovní manažer Českých Budějovic Roman Rogoz.


Vedení momentálně jedná o Kmochově nástupci. V užším výběru se údajně ocitla čtveřice kandidátů včetně Stanislava Levého, který naposledy působil v Plzni. Podle zákulisních informací Dynamo nejspíš převezme zkušený Pavel Tobiáš, který klub již třikrát trénoval. Kmochovi premiéra v roli prvoligového kouče vůbec nevyšla. S Jihočechy utrpěl dva debakly 0:4 a 0:3 na hřištích soupeřů, jediný bod získal doma proti nováčkovi Bohemians Praha. Osudnou se šestapadesátiletému trenérovi, který v minulém ročníku vedl sparťanskou rezervu, stala páteční porážka 1:4 se Spartou. Po ní se Dynamo propadlo na poslední příčku v tabulce.

Jihočeši jsou stejně jako loni prvním klubem, který v sezoně mění trenéra. Před rokem odvolalo vedení Dynamo rovněž po čtyřech kolech zkušeného Františka Cipra, kterého nahradil František Straka. Cipro tehdy získal s týmem tři body. Třiapadesátiletý Tobiáš je jedním z nejzkušenějších ligových koučů. Na kontě má 318 zápasů v nejvyšší soutěži, vedl i Slavii, Brno a Příbram. Jeho asistentem se má stát dosavadní kouč českobudějovické rezervy Karel Musil.

Autor: