Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Trenér Walesu Giggs byl zatčen za napadení, kvůli obvinění vynechá na lavičce listopadový program

Sport

  15:41
Manchester - Trenér fotbalové reprezentace Walesu Ryan Giggs byl v neděli večer podle britských médií ve svém domě zatčen kvůli podezření z napadení. Bývalý slavný hráč Manchesteru United byl následně propuštěn na kauci, obvinění popřel. Po dohodě s vedením svazu však vynechá listopadové zápasy národního týmu.

Ryan Giggs. foto: Reuters

Deník The Sun uvedl, že do domu šestačtyřicetiletého Giggse byla kvůli nahlášenému rušení pořádku krátce po nedělní 22. hodině přivolána policie. „Žena ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety utrpěla menší zranění, jež nevyžadovala ošetření. Šestačtyřicetiletý muž byl zatčen kvůli podezření z napadení,“ uvedla manchesterská policie.

„Pan Giggs odmítá veškerá obvinění z napadení. Spolupracuje s policií a bude jí nápomocný v probíhajícím vyšetřování,“ uvedli v reakci Giggsovi zástupci.

Velšská fotbalová asociace potvrdila, že o Giggsovu údajném incidentu ví. „Dohodli jsme se, že se proto nezúčastní nadcházejícího srazu reprezentace,“ citoval prohlášení asociace server BBC. Wales čeká přípravný duel s USA a zápasy Ligy národů s Irskem a Finskem.

Třináctinásobný vítěz Premier League s Manchesterem měl dnes oznámit nominaci na trojici zápasů, tisková konference ale byla zrušena. Nominace bude nově oznámena ve čtvrtek a Giggse na lavičce nahradí asistent Robert Page.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...