Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Trenérem fotbalistů Plzně se stal Vrba

Sport

  9:52
PLZEŇ - Novým trenérem fotbalistů Viktorie Plzeň se dnes stal Pavel Vrba. Ve funkci nahradil Jaroslava Šilhavého, který byl odvolán v pondělí. Vrba podepsal v novém působišti kontrakt do 30. června 2010. Západočeši pod vedením Šilhavého vybojovali v devíti ligových zápasech jedinou výhru a v tabulce jim patří až dvanácté místo.

Kouč fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba. foto: ČTK

Klub měl před sezonou vyšší ambice a naplnit se je teď pokusí Vrba, který v české lize dlouho působil jako asistent trenéra v ostravském Baníku. V roce 2004 tam společně s hlavním koučem Františkem Komňackým zažili radost z mistrovského titulu.

Pětačtyřicetiletý Vrba poté odešel do Žiliny, kterou dovedl k ligovému prvenství v předminulém ročníku; v předkole Ligy mistrů poté slovenský klub nestačil na Slavii Praha. V poslední sezoně se stal se Žilinou vicemistrem, přes solidní začátek nového ročníku byl ale před dvěma týdny nečekaně odvolán.

"Věříme, že kouč Vrba bude u nás pokračovat v úspěších, jaké měl v Žilině, a dostane prostor ke koncepční práci," řekl Šádek na adresu nového kouče, který v předchozím kvalifikačním cyklu působil rovněž jako asistent slovenského reprezentačního trenéra Jána Kociana.

Autor: