Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Účtovat či nikoliv? Policie v Brně váhá

Policie zatím neví, zda klubu 1. FC Brno naúčtuje nedělní zásah na jeho stadionu proti rozvášněným fanouškům Baníku Ostrava. Řekl to dnes šéf brněnské policie Martin Kotlan. Předseda ČSSD Jiří Paroubek předloží do konce týdne sněmovně návrh novely zákona, která by znamenala návrat policie na fotbalové stadiony. V úterý chce záměr představit poslaneckému klubu ČSSD.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr. Voštěp

23. 2. 2009 18:00
Samozřejmě platit!!

Co je normálnímu daňovému poplatníkovi po tom, že se někde hraje fotbal a že fotbaloví diváci jsou, jak známo hulváti, dobytkové a ničitelé majetku. Pokud pořadatel chce policii, ať si to zaplatí, ať zaplatí zničený majetek nejen na stadioně, ale i mimo stadion, kde vznikly škody při pochodu "fanoušků" na nádraží a podobně. Když mohou mít hráči i funkcionáři milionové príjmy, tak ty peníze na tohle by se najít taky měly(Y)!!!

0 0
možnosti

krrrir

23. 2. 2009 17:00
pár poznámek k Íčkovi

prohlášení Ivana Langra o tom, že pořadatelská služba v Brně ve srovnání s ostatními utkáními 1.la utkání nezvládla, jenom svědčí o jeho naprosté imbecilitě. Srovnávat zápas Žožkov-Brno se zápasem Brno-Ostrava je asi jako, kdyby na demonstraci Národního Odporu v nějaké cigánské čtvrti bylo použitro stejného měřítka jako na demonstraci mladých konzervativců před parlamentem eu v bruselu. Prostě a jednoduše, Langr je fašista, populista a hňup. A také chlebodárce redaktorů z LN, takže si o něm negativní článek nepřečteme i když pod náím klesla objasněnost hospodářských deliktů (on už se s řebíčkem nějak šábne) o 10procent.

0 0
možnosti

krrrir

23. 2. 2009 17:01
Re: pár poznámek k Íčkovi

chyby tam jsou, doufám, že inteligentní čtenáři budou reagovat na obsah

0 0
možnosti

veverka

23. 2. 2009 15:41
SMYSL ČLÁNKU

1. Zviditelnit ČSSD jako řešitele problému

2. Použít situaci proti policii vedené Langrem

A propos, velice málo se píše o "úrovni" fanoušků.

Zásah policistů jednoznačně vyúčtovat, už jen proto, že pořadatelé schválně ochranu "pustili", aby byly argumenty pro návrat Policie na stadiony.

AVŠAK - stále je to sousto pro novináře: V případě tvrdého zákroku policie budou psát o brutalitě a v případě mírného zákroku o neschopnosti. Proto by tam policie neměla být.

0 0
možnosti

franta

23. 2. 2009 15:24
A jako o co jde?

20 let vyhánějí slušné fanoušky ze stadionů, každý klub si hýčká jenom ty svoje vypatlance a najednou by to chtěli měnit? Proč?

Pro kluby je přeci levnější tam mít jenom ty primitivy co neumějí používat záchod, plastové sedadla ze starých tramvají považují za luxusní sezení a ukradená návěstidla z metra považují za obří obrazovky.

0 0
možnosti

Mistr Jan Hus

23. 2. 2009 15:00
Policie je povinna konat ze zákona! Tak co by chtěla

účtovat? ;-D

0 0
možnosti

Luboš

23. 2. 2009 16:28
Re: Policie je povinna konat ze zákona! Tak co by chtěla

Policie není povinna konat na soukromých akcích, jen v případě, že dojde k ohrožení zdraví a majetku, pak je ovšem pořadatel, který svou roli nezvládl povinen platit. Doufám, že fotbaloví funkcionáři přestanou nahánět do kotle diváky, aby měli na úplatky a časem si snad najdou na stadion cestu slušní fanoušci. Ale jinak platí, že každý jedeme za svoje, jak k tomu přijdu já, že platím zásal PČR proti polským chuligánům v Brně. Já jsem je tam nezval, vy snad ano?

0 0
možnosti

Kakeš

23. 2. 2009 14:56
Jednoznačně neúčtovat

Prostě se stal tr. čin a policie v souladu se zákonem zasáhla, jak se při tr. činu povinna. To je jakoby se poprali hosté v baru, přijela policie a naúčtovala majiteli baru zásah. To je absurdní. Policie je povinna řešit veškeré tr. činy zdarma...

0 0
možnosti

qwe

23. 2. 2009 16:16
Re: Jednoznačně neúčtovat

že se stal trestní čin jsi zjistil kde, Kakáči?

0 0
možnosti

Vážný

23. 2. 2009 14:53
UKončovat zápasy

Pokud dojde na diskotéce, nebo veřejném shromáždění k násilí uvnitř, tak se většinou tyto akce už nedokončí. Prostě policie by měla takový zápas ukončit... a pak lze přešetřovat i zodpovědnost pořadatele, zda takovou akci zvládl - podle typově stejných akcí a opatření při nich. Pokud ne, tak prostě pokuta a nebo i zákaz pořádat takovéto akce jako správní opatření na nějaký čas.

0 0
možnosti

c

23. 2. 2009 15:01
Re: UKončovat zápasy

Proč nevoláte raději pro trestu pro toho, kdo tam dělá bordel a chcete spíše trest pro toho, kdo jej neuhlídal?

0 0
možnosti

ryba

23. 2. 2009 14:53
Šéf ČSSD to vidí jinak

Šéf ČSSD  soudí, že "normální" diváci přestanou na utkání chodit, poklesne zájem televizí i sponzorů o fotbal a tento sport se propadne do "fotbalového suterénu".

Normální fanoušek se bojí a na sport se kouká v televizi.

0 0
možnosti

jirka n.

23. 2. 2009 14:46
Zavřít a platit !

Proč máme platit zábavu "sport. fanoušků" ? Jak už bylo řečeno, stačí jich pár zavřít a bude klid. A klub si to zaplatí.

0 0
možnosti

c

23. 2. 2009 14:47
Re: Zavřít a platit !

Jenže klub je zavřít nemůže, stát ano.

0 0
možnosti

Vážný

23. 2. 2009 14:45
Opatření nebo ligový fotbal zastavit

Pořadatelé mohou např. uzavřít všechny zóny k stání. Obecně v současné situaci si myslím, že by bylo rozumné, pokud by vešlo v platnost řada opatření, počínaje omezením, nebo zrušením míst k stání (alespoň těch u trávníku).

Potom by mělo být zakázáno nosit na hřiště jakékoliv zbraně (klidně detektor), nápoje a na tribunách by se pouze v půlce mohlo prodávat pivo a víno, žádný tvrdý alkohol. Omezit by se měly i vlajkové tyče.

Jinak ligový fotbal zastavit.

0 0
možnosti