Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

UEFA komplikuje rozdávání lístků

Sport

  12:23
BASILEJ - Podobně jako v Rakousku se i mnozí politici ve spolupořadatelském Švýcarsku rozhodli vrátit část svých volných vstupenek na zápasy nadcházejícího evropského fotbalového šampionátu a dát je k dispozici fanouškům. Na rozdíl od Rakouska s tím ale měli nečekané problémy.

Lístky na EURO. foto: ČTK


Proti záměru švýcarských politiků se postavila evropská fotbalová asociace UEFA, která už dříve vyvolala značnou nevoli různých podnikatelů striktním trváním na dodržování přísných pravidel pro reklamu mistrovství a ochranu oficiálních sponzorů. Tentokrát zase kontroloři UEFA zakázali švýcarským politikům vrátit část vstupenek na Euro 2008 a umožnit jejich slosování pro fanoušky, na které se dříve nedostalo.


Podnětem pro tuto akci se stal záměr 35 sociálnědemokratických poslanců basilejského kantonu odevzdat část svých vstupenek fanouškům. Jenže právě proto, že vystupovali jako skupina zástupců konkrétní strany, označila to UEFA za nepřípustnou politickou reklamu a slosování zakázala. Zástupci strany reagovali na zákaz oznámením, že vstupenky rozdají v basilejské fanouškovské zóně na protest proti praxi UEFA, která přiděluje
velké množství lístků sponzorům a různým prominentům na úkor místních obyvatel.


Rakouští politici, kteří vystupovali v této věci jednotně, a nikoli po
stranické linii, naopak neměli žádné problémy. Z 1600 lístků, které dostali k dispozici, jich nakonec vrátili fanouškům plných 1369. S jejich přidělováním nebude problém, protože už při původním losování zájemců byl vypracován i seznam náhradníků, který bude nyní uplatněn.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!