Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši: Na nervozitu je ještě čas

Sport

  10:45
PRAHA - Se skotským fotbalem má Tomáš Ujfaluši (30) čerstvé zkušenosti. A zrovna ne moc příjemné. Na začátku května ztroskotala jeho Fiorentina v semifinále Poháru UEFA na Glasgow Rangers. I když od odvety uběhl téměř měsíc, i včera britští novináři kapitánovi české reprezentace pohárové vyřazení neustále připomínali.

Ujfaluši s trenérem. foto: ČTK

Bude se zápas se Skotskem podobat duelům proti Rangers?
Těžko říct. Pokud by Skotové měli hrát stejně, nepůjde o jednoduchý zápas. Rangers se s devíti hráči stáhli na vlastní polovinu, výborně bránili. Třeba na jejich hřišti jsme si nevypracovali jedinou šanci. Musíme rychle kombinovat, abychom jejich obranu překonali.

Jak jste vyřazení vnímal?
Řekl bych, že jsme byli blíž finále. Je to zatím asi největší zklamání v mojí kariéře.

Jakou herní činnost chcete proti Skotsku vyladit?
V úterý proti Litvě nebyla v našem podání ideální hlavně první půle. Příliš jsme se vysouvali, soupeř mohl dvakrát skórovat. Věřím, že proti Skotům navážeme na druhou půli, která se nám povedla mnohem víc.
 
Za týden už budete ve Švýcarsku čekat na první zápas. Už cítíte napětí z blížícího se mistrovství?
Zatím se těšíme, na nervozitu je ještě čas. Ta přijde až den před zápasem se Švýcarskem. Všechno k němu během těchto dní směřujeme. Věřím, že naše forma bude mít stoupající tendenci a v Basileji se představíme v top formě.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...