Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši už je u kamaráda Baroše, bude hrát za Galatasaray

Sport

  15:10aktualizováno  15:27
ISTANBUL - Fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši přestoupil z Atlétika Madrid do Galatasaraye Istanbul. V novém působišti podepsal smlouvu na dva roky s roční opcí a stane se tak spoluhráčem jiného českého hráče a dlouholetého kamaráda Milana Baroše. O přestupu informoval Ujfalušiho agent Dalibor Lacina.

Lionel Messi a Ujfaluši.

"Atlético souhlasilo se zveřejněním přestupu, který byl až dnes administrativně uzavřen podpisem nové hráčské smlouvy v novém působišti," řekl manažer. V Madridu měl Ujfaluši platný kontrakt do 30. června 2014. Pro jednatřicetiletého stopera to bude už čtvrté zahraniční angažmá.

Po odchodu z Olomouce působil v Hamburku, Fiorentině a naposledy v Atlétiku, kde patřil k základním pilířům defenzivy. S madridským klubem vyhrál i Evropskou ligu a Superpohár, ve Španělsku působil přesně tři roky. Za příchodem bývalého kapitána české reprezentace podle zákulisních informací stojí i kanonýr istanbulského celku Milan Baroš, se kterým pojí Ujfalušiho dlouholeté přátelství.

Turecký klub se dohodl s Atlétikem Madrid na podmínkách přestupu už během víkendu a na svém webu oznámil, že s Ujfalušim jedná o smlouvě. Podle nového ředitele Galatasaraye Ünala Aysala by měli Ujfalušiho z Atlétika do Turecka následovat i nejlepší hráč loňského mistrovství světa Uruguayec Diego Forlán a španělský útočník José Antonio Reyes.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...