Úterý 28. května 2024, svátek má Vilém
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Ujfaluši vs. Messi 1:3

Sport

  23:43
PRAHA - Ten tým působí jako by spadl z jiné planety, aby ukázal jak se hraje kosmický fotbal. A jistý Lionel Andrés Messi se pomalu, ale jistě pasuje do role nejlepšího fotbalisty světa. Neomezenou vládu FC Barcelony nad fotbalovým světem se pokusil svým prvním gólem ve Španělsku utnout český obránce Tomáš Ujfaluši, leč bez úspěchu.

Dvojice zázračných mladíků - Messi (vlevo) a Bojan Krkic. foto: internet

Kapitán české fotbalové reprezentace přišel na hřiště až v 62. minutě, jako důsledek předchozího vyloučení parťáka z obrany Johna Heitingy. Ten v 56. minutě nenápadně, ovšem účelně podkopl na malém vápně Lionela Messiho, a musel zaslouženě pod sprchy.

A v 69. minutě se po zaváhání hostující obrany mohl třicetiletý obránce radovat z premiérové trefy na Pyrenejském poloostrově. Jeho snížení na 1:2 vykřesalo pro oslabené Atlético v prvním zápase 4. kola španělského poháru jiskřičku naděje.

Tu svou genialitou sfouknul o deset minut později argentinský přízrak v dresu Barcy. Messi nejprve udělal panáka ze tří obránců domácích, aby následně nastřelil břevno. Obránci výstrahu nevzali vážně. O pár sekund přistál u Messiho nohou centr Iniesty, ten si pohrál s Coupétem a završil svůj báječný večer gólem na 3:1 pro své barvy.

Předchozí dvě branky totiž měly také rukopis "nového Maradony" (ten mimochodem sledoval představení Messiho přímo na tribuně stadionu Vicente Caldérona). Nejprve si dvakrát vyměnil míč ve 12. minutě s Dani Alvésem a pohodlně zavěsil, poté si vykoledoval a následně proměnil penaltu. Součet? Čtyři střely na branku = tři branky a jedno nastřelené břevno.

Pokud mladého Argentince nebudou pronásledovat zranění, je velmi pravděpodobné, že na třetí pokus by se letos mohl konečně dočkat Zlatého míče France Football.

Další zápasy 4. kola Copa del Rey jsou na programu zítra. Odveta dnešního zápasu, která se hraje příští týden na Camp Nou, se zdá být již jen čistě formalitou. Co myslíte? Dokáže letos někdo zastavit Barcelonu v cestě za domácími triumfy i vítězstvím v Lize mistrů?

VÝSLEDEK - 4. KOLO COPA DEL REY, 1. ZÁPAS:
Atlético Madrid - FC Barcelona 1:3 (0:1)
Branky: 68. Ujfaluši - 12., 57. z pen. a 79. Messi
Žluté karty: Sinama-Pongolle, Simao, Maniche, Pernía, Assuncao, Ujfaluši - Cáceres, Sergio B.
Červená karta: Heitinga (56. minuta)
Rozhodčí: Iturralde Gonzáles
Diváci: 54 851.

Autoři:

Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.
Jaké vitamíny brát v těhotenství? Poradíme vám, jak se rozhodnout.

Každá budoucí maminka se snaží zajistit pro své miminko jen to nejlepší. GS Mamavit je komplexní multivitaminový doplněk, který je speciálně...