Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Úmyslné žluté karty neprojdou, UEFA zpřísnila tresty

Sport

  21:07
BERLÍN - Evropská fotbalová unie UEFA zpřísní tresty za žluté karty, které si hráči nechají dát z taktických důvodů kvůli tomu, aby šli do další fáze soutěže s čistým štítem. Podle generálního sekretáře UEFA Gianniho Infantina by v nejkřiklavějších případech mohl následovat distanc až na dva zápasy.

ilustrační foto foto: Reuters

"Dosud se takové chování řešilo převážně finančními postihy, teď bude možný dodatečný zákaz startu," uvedl dnes Infantino. Případy úmyslných žlutých karet z taktických důvodů se v uplynulé sezoně objevily v obou pohárových soutěžích. Po prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck (5:1) z toho byl obviněn záložník Barcelony Andrés Iniesta, jenž tak sice nehrál v nic neřešící odvetě, ovšem neriskoval zákaz startu pro semifinále proti Realu Madrid.

Čtěte o případu úmyslných žlutých karet

V obdobném případu dostal pokutu 60.000 eur Villarreal za to, že si jeho dva hráči nechali dát žluté karty na konci čtvrtfinálového utkání Evropské ligy proti Twente Enschede. Zápas také skončil jasným výsledkem 5:1.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...