Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

'Uprchlík' Hašek: Mohl mě nahradit Janota

Sport

  8:00
PRAHA - V hlavě si dopředu naplánoval, že vedení českého fotbalu opustí po polovině čtyřletého mandátu. Jak Ivan Hašek včera uvedl, měl také představu o svém nástupci. "Napadl mě Eduard Janota," zmínil bývalého ministra financí, který však na konci května zemřel po srdeční zástavě. "Už bohužel není mezi námi, jinak bych ho oslovil." O dalších jménech nechtěl mluvit konkrétně.

Ivan Hašek. foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Za "jednu z možností" označil Jindřicha Rajchla. Dosavadní místopředseda byl vedle trenéra reprezentace Michala Bílka a jejího manažera Vladimíra Šmicra jedinou osobou, které své rozhodnutí sdělil v předstihu. Především by prý byl nerad, pokud by se o zvolení pokoušel někdo z bývalého vedení svazu, včetně Jiřího Kubíčka, který už vyzval celý výkonný výbor, aby znovu požádal o důvěru.

"Starého psa novým kouskům nenaučíš. A komentáře lidí, kteří byli neúspěšní, mě v tomto názoru jen utvrzují. Všichni vidí, jak se změnila situace – komory už nejdou proti sobě, svaz má nový název a já jsem rád, že funkcionáři přestali brát fotbalové dění kontroverzně," prohlásil Hašek.

Ivan Hašek.

Důrazně se ohradil proti tvrzení, že ze svazu odešel v návaznosti na pád Aleše Hušáka z čela Sazky. "Jen mě mrzí, že se v této zemi může objevit v médiích bez následků jakákoliv spekulace, i když je založena na naprosté lži a bez důkazů," uvedl sedmačtyřicetiletý Hašek, který se po funkcionářské éře vrací na trenérskou lavičku.

O svém odchodu z českého fotbalu byl přesvědčen po celé dva roky, ale před čtvrt rokem se změnilo jeho trenérské angažmá v arabském klubu Al Ahlí v realitu. "Smlouvu jsem podepsal už před třemi měsíci, ale od té doby o ní nikdo nevěděl, včetně mých nejbližších spolupracovníků," uvedl.

Na práci ve staronovém působišti se už moc těší. V červenci vyrazí s týmem na soustředění v Evropě. "Budeme týden v Česku, tři týdny v Rakousku a pak vyrazíme na měsíc do Austrálie," dodal Hašek.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...