Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Útočník Arsenalu Eduardo je připraven na návrat

Sport

  17:21
LONDÝN - Chorvatský útočník Eduardo da Silva je připraven vrátit se po jedenácti měsících do prvního týmu Arsenalu. Pětadvacetiletý fotbalista, který nehrál kvůli vážné zlomenině levé nohy, se na trávník vrátil v rezervním týmu londýnského klubu loni v prosinci a ve středu proti rezervě Stoke City (2:2) odehrál poprvé celý zápas.
Arsenal si loni zahráli i proti Slavii. Ilustrační foto.

Arsenal si loni zahráli i proti Slavii. Ilustrační foto. foto: Lidové noviny

"Celý zápas jsem nehrál hodně dlouho a je skvělé, když vím, že vydržím na hřišti devadesát minut. Teď už jen čekám na svou šanci," citovala agentura Reuters Eduarda. "Jsem mnohem silnější než dřív a myslím, že jsem připraven vrátit se do prvního týmu," dodal rodák z Rio de Janeira.

Eduardo je přesvědčen, že těžké zranění, kdy mu protihráč skluzem způsobil otevřenou zlomeninu, na něm nenechalo nejmenší stopy. "Jsem připraven psychicky i fyzicky," prohlásil.

Chorvatský reprezentant mohl ve středu v duelu se Stoke oslavit první gól po dlouhé pauze, rozhodčí však jeho branku v 87. minutě kvůli ofsajdu neuznali. "Gól přijde. Jsem hlavně rád za každých 90 odehraných minut, protože jsem potřeboval nabrat kondici. Teď to navíc bylo na těžkém terénu a v dešti," dodal Eduardo.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...