Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

V Kunicích zemřel rozhodčí, zkolaboval přímo při zápase

Sport

  19:22aktualizováno  12. dubna 0:31
KUNICE - Ve středočeských Kunicích podle tn.cz zkolaboval přímo na hřišti při divizním zápase osmapadesátiletý fotbalový sudí.
Rozhodčí (ilustrační foto)

Rozhodčí (ilustrační foto) foto: MICHAELA REHLEReuters

"Informaci jsme obdrželi kolem šesté hodiny večer," řekla tn.cz mluvčí policistů Praha-východ Markéta Johnová. "Mělo se mu udělat zle na hřišti," uvedla mluvčí s tím, že na místo míří policejní vyšetřovatelé.

Osmapadesátiletý sudí nejprve na hřišti při zápase okresního přeboru zakopl. Odešel si sednout na lavičku, kde ho zradilo srdce. Policie vylučuje cizí zavinění.

Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková, oživení se nepodařilo ani přes rychlou lékařskou pomoc. Policisté budou případ vyšetřovat jako smrt bez cizího zavinění, pro jistotu však nařídili pitvu.

Místní oddíl FK Kunice to dotáhl až do divize, kde soupeří i s daleko většími městy. V současné době je dokonce na druhém místě tabulky, na třetím místě je Tábor.

V divizním utkání zkolaboval devatenáctiletý fotbalista

V prvním poločase sobotního divizního utkání mezi fotbalisty Čelákovic a Viktorie Jirny (0:2) zkolaboval devatenáctiletý domácí hráč Lukáš Kejmar. Ve středovém kruhu se v 37. minutě skácel na trávník pravděpodobně vinou krátké zástavy srdce.

S přispěním členů obou realizačních týmů a spoluhráčů se podařilo včasnou první pomocí dostat mladíka z bezprostředního ohrožení života. Lékař záchranné služby po vyšetření elektrokardiogramem konstatoval, že hráč by se mohl brzy dostat z nejhoršího.  (ČTK)

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!