Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

V Praze se sejde reprezentace

Sport

  11:33
PRAHA - V úterý krátce po poledni se začne připravovat česká fotbalová reprezentace na první těžký úkol pod novým trenérem. Ve středu ji čeká ostrý vstup do kvalifikace mistrovství světa v Severním Irsku a Petr Rada bude mít osm dnů na to, aby svoje mužstvo dokonale připravil.

Reprezentačního trenéra čeká ostrá premiéra. foto: ČTK

Během přípravy sehraje národní tým i zápas proti Českým Budějovicím. Rada se snaží udělat všechno proto, aby národní tým nepropadl stereotypům. I proto po návratu do hotelu Praha vezme tým nyní do zámeckého hotelu Štiřín, kteří někteří hráči znají už z dob trenéra Jozefa Chovance.

Do hotelu Praha se sice fotbalisté v úterý sjedou znovu, ale jen na chvíli - po společném obědě totiž vyrazí do Štiřína, odkud budou pět dnů vyjíždět k tréninkům na nedalekém hřišti TJ Kunice. Do Prahy se mužstvo vrátí až na přípravný duel, který sehraje v sobotu 6. září proti Českým Budějovicím na Strahově. Pak už reprezentanti zůstanou v hlavním městě, odkud se vydají v úterý dopoledne do Belfastu.

Trenér Rada povolal dvacet hráčů včetně tří gólmanů. Radost mu v posledních dnech udělal Radek Šírl, který přijede do Prahy jako novopečený vítěz Superpoháru, ale třeba i sparťan Miroslav Slepička, který byl nejlepším hráčem v nedělním ligovém utkání proti Žižkovu. Fotbalisté se ale vesměs sjíždějí do Prahy už dnes, někteří včetně Šírla přijížděli už dokonce během víkendu. Nikdo z povolaných hráčů se Radovi zatím neomlouval kvůli zranění, do Prahy by mělo dorazit všech dvacet fotbalistů.

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...