Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

V reprezentaci se objeví i Svěrkoš

Sport

  13:21
PRAHA - Bez Pavla Nedvěda se budou muset obejít čeští fotbaloví reprezentanti na červnovém evropském šampionátu. Vyplývá to z třiadvacetičlenné nominace pro závěrečné soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu, jak ji dnes na tiskové konferenci v Praze oznámil trenér Karel Brückner.

Potvrzeno! Nedvěd nejede, Svěrkoš ano. foto: Lidové noviny

Šanci probojovat se na šampionát naopak dostane ostravský útočník Václav Svěrkoš.

Ve výběru, z něhož musí nejpozději do 28. května Brückner oznámit
definitivních 23 jmen pro šampionát, chybí z obvyklých opor pouze zraněný kapitán Tomáš Rosický, který se v úterý podrobil operaci podkolenního úponu. Podle kouče možná ale pro přípravu v Rakousku ještě může být nominace rozšířena.

Národní tým se sejde v pondělí v Praze a v úterý odletí do Rakouska, odkud se vrátí o šest dnů později. Na domácí půdě jej čekají dva závěrečné přípravné zápasy: 27. května s Litvou a o tři dny později se Skotskem. Do turnaje Češi vstoupí 7. června zápasem proti domácímu Švýcarsku.

Nominace na soustředění
Brankáři:
Jaromír Blažek (1. FC Norimberk, 14 startů/0 branek), Petr Čech (Chelsea FC, 57/0), Daniel Zítka (Anderlecht, 1/0).
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus, 52/2), Marek Jankulovski (AC Milán, 62/10), Michal Kadlec (Sparta, 4/0), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 21/1), Zdeněk Pospěch (FC Kodaň, 7/0), David Rozehnal  (Lazio Řím, 43/0), Tomáš Sivok  (Sparta, 5/0), Tomáš Ujfaluši  (FC Fiorentina, 66/2).
Záložníci:
Tomáš Galásek (1. FC Norimberk, 64/1), David Jarolím (Hamburger SV, 14/1), Marek Matějovský (Reading FC, 8/1), Jaroslav Plašil (Pamplona, 35/2), Jan Polák (Anderlecht, 36/6),  Daniel Pudil (Slavia, 3/1), Libor Sionko (FC Kodaň, 29/4).
Útočníci:
Milan Baroš (Portsmouth FC, 63/31), Jan Koller (1. FC Norimberk, 85/52), Martin Fenin (Frankfurt, 5/0), Václav Svěrkoš (Ostrava, 0/0), Stanislav Vlček (Anderlecht, 9/0).

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...