Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Van Persie trefil Arsenalu vítězství nad Sunderlandem

Sport

  19:12
LONDÝN - Fotbalisté Arsenalu porazili v osmém kole anglické ligy díky dvěma brankám Robina Van Persieho Sunderland 2:1. Londýnský tým se ujal vedení už v první minutě, po srovnání soupeře si ale zajistil body až díky přímému kopu z 82. minuty. Svěřenci trenéra Arséna Wengera zvítězili potřetí v sezoně.

Robin Van Persie foto: Reuters

Robin Van Persie slaví branku
Robin Van Persie (vpravo) a Theo Walcott
Robin Van Persie (dole) a Theo Walcott

Robin Can Persie byl hlavní se dvěma brankami hvězdou utkání

Do základní sestavy Arsenalu se vrátil Tomáš Rosický, který kvůli zranění třísel nenastoupil v úterním zápase české reprezentace v Litvě. Na hřišti vydržel 76 minut a byl vidět, jeho střela po uvolnění před pokutovým územím ale na branku neprošla a skvělou přihrávku českého záložníka za obranu nezužitkoval Van Persie.

Z PREMIER LEAGUE ČTĚTE TAKÉ

Právě nizozemský útočník otevřel už ve 29. sekundě zápasu skóre. Zdálo se, že "Kanonýři" brzy navýší své vedení, jenže střely mířily mimo a Van Persie v největší příležitosti trefil jen tyč. Po půlhodině hry naopak přišlo srovnání, přímý kop bezchybně zahrál Sebastian Larsson.

Jenže stejnou mincí dokázal odpovědět svým druhým gólem kapitán týmu Van Persie. Levačkou ze standardní situace přesně zakroutil míč za brankáře Simona Mignoleta a do tabulky střelců si připsal pátý zásah.

Nedělní výsledky PL

West Bromwich - Wolverhampton 2:0
Branky: 8. Brunt, 76. Odemwingie

Arsenal - Sunderland 2:1
Branky: 1. a 82. Van Persie - 31. Larsson

Newcastle - Tottenham 2:2
Branky: 48. Ba, 86. Ameobi - 41. Van der Vaart z pen., 68. Defoe

Newcastle ani poosmé v sezoně nenašel přemožitele. V utkání s Tottenhamem srovnal krátce před koncem na 2:2 a uhájil čtvrté místo v tabulce. Hostující "Spurs" se dostali do vedení díky penaltě Rafaela Van der Vaarta po faulu na Emmanuela Adebayora. Ve druhé půli ale snaživě hrající domácí dokázali smazat náskok soupeře hned dvakrát: nejprve na 1:1 srovnal také pátým gólem Demba Ba, na trefu Jermaina Defoa pak čtyři minuty před koncem odpověděl Shola Ameobi.

West Bromwich porazil v souboji týmů z dolní poloviny tabulky 2:0 Wolverhampton a v tabulce poskočil na 12. místo. První domácí výhru v sezoně mu v místním derby zajistily branky kapitána Chrise Brunta a střídajícího Petera Odemwingieho. "Wolves" zůstávají jen bod od sestupových pozic.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.