Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VAVRDA: Fotbalový svaz na poškozené straně v Berbrově kauze? Výsměch, ne snaha fotbal očistit

V čele Roman Berbr, až za ním Martin Malík. A za rohem Rudolf Řepka. foto: ČTK

Názor
PRAHA - Fotbalový svaz (FAČR) nemůže v trestním řízení aktuální korupční kauzy kolem bývalého místopředsedy svazu Romana Berbra nahlížet do spisu.
  10:14

Policie skutečnost, že nepřiznala svazu pozici jedné z poškozených stran, odůvodnila tím, že stát má zájem na řádném průběhu fotbalových soutěží, že jde o celou společnost, nejen o záležitost FAČR.

Druhý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) za Čechy Roman Berbr...
Martin Malík (vpravo) a Roman Berbr.

A byť si šéf asociace Martin Malík tak trochu povzdechl nad tím, že kvůli tomu může etická komise (a také nově složená komise rozhodčích) případně rozhodovat jen na základě informací z médií, je třeba dodat, že může být ještě rád.

FAČR jako poškozená strana uznána nebyla, do spisu aktuální kauzy nahlížet nemůže

Při vší úctě k němu a dalším pracovníkům svazu: na aktivní konání měli dost času a možností, Berbra a jeho kumpány mohli klepnout přes prsty už dávno. Nemuseli jen nečinně přihlížet, možná v některých případech i napomáhat (to zjistíme díky probíhajícímu řízení později).

Upřímně, současná urputná aktivita svazu působí spíše jako snaha o minimalizování ztrát a o to, vidět policii pod ruce, než ta o nápravu vlastního renomé skrze potrestání viníků.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!