130 let
Trenér Dušan Uhrin mladší.

Trenér Dušan Uhrin mladší. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Slavia mění po mizerné sezoně trenéra, Beránka střídá Uhrin mladší

Sport
  •   10:10aktualizováno  11:56
PRAHA - Fotbalovou Slavii převezme Dušan Uhrin mladší, první trénink povede už ve středu. Jako asistenta si bere Petra Čuhela. U mužstva tak skončil Miroslav Beránek, který měl smlouvu ještě na dva roky.

Dušan Uhrin mladší ještě na jaře vedl Dinamo Minsk, do loňského srpna byl koučem ve Viktorii Plzeň. Po vyřazení z kvalifikace o Evropskou ligu byl však odvolán. Nyní usedá na další žhavé místo.

Končí i Kisel

Kromě trenéra Miroslava Beránka končí ve fotbalové Slavii také sportovní ředitel Karol Kisel. Ve funkci strávil jeden a půl roku. Jméno jeho nástupce klub zatím neoznámil. Kisel ve Slavii do konce roku 2013 působil jako hráč. Po skončení aktivní kariéry přijal nabídku a od 1. ledna 2014 se stal sportovním ředitelem. Kromě toho byl také členem představenstva.

„Rozhodl jsem se v pondělí v noci. Víc bych zatím říkat nechtěl, počkejte na oficiální tiskovku,“ řekl Uhrin mladší pro iDNES.cz.

Slavia mění trenéra po roce. Miroslav Beránek loni nahradil nizozemského kouče Alexe Pastoora, jenž s týmem málem sestoupil.

Beránek, který v roce 2002 dovedl jedenadvacítku k titulu mistra Evropy a pak dělal asistenta Karlu Brücknerovi u dospělé reprezentace, skončil, přestože měl v klubu smlouvu do léta 2017.

Fotbalovou Slavii čeká znovu perné léto. Kolikátý už to je pokus o restart?

Slavia si od něj hodně slibovala. Slibně i začal, po pěti kolech Slavia vedla ligu. Jenže poté sbírala už jen neúspěchy, z mizérie se nevyhrabala do konce soutěžního ročníku, musela i bojovat o záchranu.

Pro vedení klubu byl účinkování Beránka zklamáním, přesto s jeho oficiálním odvoláním váhalo kvůli jeho kontraktu.

Autor: min