Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Mladá Češka táhne slavný Juventus. Podívejte se na její góly

Česká fotbalistka Andrea Stašková válí za Juventus foto: instagram.com/staskova_andrea

Turín - Je jí dvacet let a už se stihla zapsat do paměti českých a hlavně italských fanoušků. Útočnice Andrea Stašková hraje fotbal od svých čtyř let a letos má za sebou první sezonu v dresu italského Juventusu. A svými výkony nadchla Pavla Nedvěda, krajana, viceprezidenta a klubovou legendu.
  6:48

V černobílých barvách nastoupila bývalá hráčka Sparty do tří soutěží. Kromě italské ligy si zahrála také v ženské Lize mistrů a v italském poháru. Ba co víc, ve všech třech soutěžích dokázala skórovat, ve čtvrtfinále poháru proti Empoli vstřelila dokonce hattrick.

Asi nepřekvapí, že mladá Češka se téměř okamžitě stala hlavní postavou slavného italského celku. Nastoupila celkem k sedmnácti soutěžním zápasům a vstřelila sedm branek. Mohla jich přidat víc, ale fotbalistkám – na rozdíl od jejich mužských kolegů – zkrátila sezonu pandemie koronaviru.

Česká fotbalistka Andrea Stašková válí za Juventus, potkala se i s Pavlem...
Česká fotbalistka Andrea Stašková válí za Juventus

Italský titul vybojoval právě Juventus, který před jejím vypuknutím vedl ligu.

„Jsem nesmírně šťastná i pyšná na náš tým jak na hřišti, tak mimo hřiště. Odvedli jsme skvělou práci,“ radovala se na svém instagramovém účtu. „Pro mě je to velká pocta, protože je to můj první scudetto za Juventus!“ dodala.

Zatímco Italové objevovali kouzlo a umění Staškové až od podzimu, doma neznámou rozhodně není. Naopak, platí za velký tuzemský talent, od patnácti let pravidelně nastupuje v reprezentačních výběrech a nominace se jí nevyhýbají ani po vstupu mezi dospělé.

Svoji pozici ostatně rodačka ze Znojma potvrdila i dvojnásobným triumfem v anketě o nejtalentovanější fotbalistku ČR.

Sama ale před časem přiznala, že začátky lehké neměla. „Všichni mi vždy říkali, že holka nemůže hrát fotbal, že na to nemá. Musela jsem si protrpět to, že mě tak shazovali. Chtěla jsem jim ukázat, že se pletou,“ prozradila v rozhovoru pro oficiální stránky českého fotbalu. Zatím se jí to daří.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...