Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: West Ham se odvolal proti Součkově červené kartě. Nesmyslné rozhodnutí, čertí se Moyes

Tomáš Souček dostal červenou kartu foto: Reuters

Video
Londýn - Vedení fotbalového West Hamu se odvolalo proti červené kartě, kterou dostal v závěru sobotního utkání 23. kola Premier League na hřišti Fulhamu český záložník Tomáš Souček. Vyloučení pětadvacetiletého reprezentačního středopolaře bude nyní posuzovat nezávislá komise anglické fotbalové asociace. „Kladiváři“ o tom informovali na svém webu.
  13:28

Souček dostal červenou kartu v nastavení poté, co při přípravě na standardní situaci ve snaze vyhnout se protihráči zvedl loket a zasáhl jím do obličeje Aleksandara Mitroviče. Sudí Mike Dean po upozornění od videorozhodčího dlouho přezkoumával situaci u monitoru a následně překvapeného záložníka vyloučil.

Tomáš Souček dostal červenou kartu
Tomáš Souček dostal za loket ve tváři soupeře červenou kartu.

„Každý, kdo mě zná, ví, že bych nikdy nechtěl ublížit jinému hráči. Je mi líto tohoto okamžiku v jinak skvělé sezoně. Mluvil jsem s Aleksandarem během zápasu i po něm, sám uznal, že náš souboj byl férový. Za to mu děkuji, hezký moment fair play. Rozhodčí měl bohužel jiný názor,“ uvedl Souček na sociální síti po zápase, který skončil bez branek.

Nad vyloučením se pozastavil i trenér West Hamu David Moyes. Českého záložníka, který vstřelil v této sezoně Premier League už osm branek, se zastala také řada sportovních osobností.

Does anyone actually think that was a red card?
I’d love to hear your thoughts down below!
~

6. února 2021 v 20:58, příspěvek archivován: 7. února 2021 v 13:35

„Nebyl v tom žádný úmysl, ze strany sudích nesmyslné rozhodnutí. Jestli tenhle kontakt je na červenou kartu, tak jich uvidíme ve zbytku sezony neuvěřitelné množství,“ mínil Moyes.

Souček dostal první červenou kartu v profesionální kariéře. Po Tomáši Řepkovi, Radoslavu Kováčovi a Luďku Mikloškovi se stal už čtvrtým českým hráčem West Hamu, který byl v Premier League vyloučen.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.