Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Chytil fanouška na tribuně pod krkem. Sprška nadávek na rodinu vyprovokovala fotbalistu k útoku

Sport

  13:39
Drážďany - Německý obránce HSV Toni Leistner se zařadil mezi fotbalové agresory, jakými v dávné i nedávné minulosti byli Eric Cantona se svým kung-fu kopem nebo Eric Dier, který se také pustil do diváka na tribuně, i když jen verbálně. Ani Leistner nedošel až k fyzickému ataku, přesto se po incidentu v Drážďanech, ve svém rodném městě, omlouval na všechny strany.

Toni Leistner si vyřizuje účty s fanouškem. foto: Twitter.com/ FootballAwayDays

Dynamo Drážďany si po loňském sestupu z druhé Bundesligy vychutnávalo alespoň dílčí úspěch. Porazit nováčka Bundesligy 4:1 zahřálo i skalní fanoušky Dynama, kteří jsou proslulí svým fanatickým fanděním.

Když se fotbalista Hamburku Toni Leistner připravoval v blízkosti příznivců Drážďan, zničehonic vyběhl mezi ně. Německý obránce si to přímo namířil za jedním konkrétním, se kterým se pustil do strkanice. Po chvíli se celá situace podařila uklidnit a Leistner se vrátil zpět k rozhovoru.

„Po zápase jsem v mém rodném městě čelil masivním urážkám z tribuny. Normálně se přes to dokážu přenést. Ale tohle bylo extrémní a za hranou proti mé rodině, mojí manželce a mé dceři,“ vysvětlil Leistner, jehož rodným městem jsou právě Drážďany.

Obránce Hamburku se zastali i zástupci Dynama i přes fakt, že napadl jednoho z jejich příznivců. „Je ostuda, že byl Toni Leistner urážen fanouškem klubu ze svého domova. Hledáme onu osobu, protože tenhle případ nechceme nechat jen tak být,“ stálo na twitterovém účtu Drážďan.

„V ten moment ve mně bouchly saze, zvlášť když to pro mě byl extrémně emotivní zápas. Něco takového by se mi nemělo stát. Jsem táta od rodiny a chci být vnímán jako vzor. Omlouvám se za své chování a můžu slíbit, že se mi něco podobného už nikdy nestane, i když mě budou urážet,“ doplnil třicetiletý obránce, jenž působil například v Queens Park Rangers.

Podobný incident se stal před necelým půl rokem v Anglii. Po osmifinálovém zápase FA Cupu mezi Tottenhamem s Norwichem si podobně došel záložník Spurs Eric Dier do tribun pro fanouška, který podobně jako Leistnera urážel rodinné příslušníky anglického reprezentanta.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...