Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Drama jako na Bohemce. Torres se srazil s protihráčem a byl v bezvědomí

Sport

  10:14
LA CORUŇA - Španělská fotbalová liga zažila ve čtvrtek večer podobné drama jako před pár dny česká soutěž. Fernando Torres z Atlétika Madrid utrpěl zranění hlavy, upadl do bezvědomí a na hřišti mu okamžitě pomáhali spoluhráči i soupeři. Později z nemocnice vzkázal, že bude v pořádku.

Fernando Torres po srážce s protihráčem. foto: Reuters

„Díky všem za podporu,“ napsal Torres na svůj twitterový účet. „Bylo to strašidelné. Doufám, že budu brzy zpátky na hřišti.“

Podrobná vyšetření vyloučila vážnější poranění, citovala tisková agentura AP vyjádření Atlétika Madrid. Mistr světa, evropský šampion a vítěz Ligy mistrů přesto raději zůstal v nemocnici přes noc na pozorování.

Blížil se závěr zápasu Deportivo La Coruňa - Atlético Madrid, výsledek byl nerozhodný 1:1, když Torres po hlavičkovém souboji s Alexem Bergantinosem bezvládně upadl na zem.

Okamžitě k němu přiběhlo několik hráčů obou týmů a snažili se mu pomoci, než na místo doběhli lékaři. Jeden z nich se Torresovi snažil otevřít ústa, aby zjistil, jestli nemá zapadlý jazyk. Pár sekund nato už ho měli v péči doktoři.

Když Torrese odnášeli na nosítkách, fanoušci povstali a vyprovodili zraněného hráče potleskem na povzbuzení.

„Nebyl to pěkný moment,“ uvedl Diego Simeone, trenér Atlétika. „Ale podobné situace se prostě ve fotbale stávají. Fernandovi přejeme, aby byl co nejdřív fit.“

Podobný incident se stal v minulém kole české ligy. Po srážce se spoluhráčem upadl do bezvědomí brankář Martin Berkovec z Bohemians, kterému vytáhl zapadlý jazyk protihráč Francis Kone ze Slovácka.

Torres by měl být v pořádku

Fotbalový útočník Atlética Madrid Fernando Torres by měl být po tvrdé srážce a pádu hlavou na trávník ve čtvrtečním zápase španělské ligy brzy v pořádku. Vyšetření žádná poranění hlavy či páteře nezjistila a už byl z nemocnice propuštěn.

"Vypadalo to strašně, ale věřím, že budu brzy zpátky na hřišti," vzkázal dvaatřicetiletý Torres ještě z nemocnice. V bezvědomí skončil pár minut před koncem zápasu v La Coruni (1:1) po srážce při vzdušném souboji s Alexem Bergantinosem. První pomoc mu poskytli spoluhráči, kteří mu vyndali zapadlý jazyk.

"Dobré zprávy. Podstoupil CT vyšetření lebky i krční páteře. Neobjevilo žádné změny ani traumatická poranění. Je při vědomí a při smyslech," informovalo dnes Atlético. Z nemocnice mistr světa a dvojnásobný mistr Evropy zamířil domů s nařízením, aby měl minimálně dva dny absolutní klid. (ČTK)

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...