Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Giroudův večer: perfektní hattrick, čtyři góly. Výtečný výkon, chválil kouč

Olivier Giroud slaví gól foto: Reuters

Londýn - Levá noha, pravá noha, hlava. Olivier Giroud zkompletoval proti Seville perfektní hattrick, skóroval třikrát jinak. Povedený fotbalový večer korunoval čtvrtým gólem z penalty. „Občas máte pocit, že se může stát úplně cokoliv,“ řekl po výhře 4:0 útočník Chelsea, který se ve 34 letech stal nejstarším třígólovým střelcem v Lize mistrů.
  13:03

„Když jsem na hřišti, prostě si to snažím užít. Jsem trpělivý a snažím se pomoct týmu, jak jen to jde,“ pokračoval Giroud.

Poprvé v Lize mistrů dostal šanci od začátku. I díky tomu, že si Chelsea zajistila účast v osmifinále týden předtím.

Tedy, střídající Giroud se o to zasloužil gólem v nastaveném čase proti Rennes.

Olivier Giroud z Chelsea
Olivier Giroud z Chelsea slaví gól

V součtu se středeční kanonádou Sevilly jich má na kontě pět. Jenže naskočil jen do tří utkání a v žádném z nich nedostal plnou porci devadesáti minut.

„Oli je nesmírný profesionál. V sestavě není tak často, ale jeho výkony jsou skvělým příkladem pro mladé hráče, aby trénovali naplno. Podal výtečný výkon,“ chválil ho kouč Frank Lampard.

Profesionalitu a odhodlání předvedl Giroud už po osmi minutách. Nahrávku Kaie Havertze si zpracoval pravačkou a levačkou umístil míč k zadní tyči.

V 54. minutě ukázal Mateovi Kovačičovi, kam chce nahrávku, odstavil bránícího Sergiho Gómeze a pravačkou chladnokrevně přeloboval brankaře.

Hattrick zpečetil v 74. minutě, při své výšce (193 cm), jak jinak než hlavou. Asistoval mu kolega z francouzské reprezentace N’golo Kanté.

O necelých deset minut později pak chladnokrevně proměnil pokutový kop a stal se dvanáctým hráčem, kterému se podařilo dát čtyři góly v jednom utkání Ligy mistrů.

„Dát čtyři góly v Lize mistrů je nesmírný úspěch. Mám z něj obrovskou radost,“ řekl Lampard.

A jestli si Giroud pamatuje, kdy naposledy čtyřikrát skóroval?

„Jistě. Ještě ve druhé francouzské lize za Tours proti Arles-Avignonu,“ usmál se Giroud, nejstarší autor hattricku v Champions League.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...