Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hráči Veracruz protestovali proti nevyplaceným mzdám, od Tigres si nechali vstřelit dvě branky

Sport

  15:45
Veracruz - V mexické MX lize se došlo k netradiční formě protestu. Hráči domácího Veracruz si nechali dát v prvních čtyřech minutách utkání proti Tigres dva góly, úvodní jedenáctka tak protestovala proti nevyplaceným mzdám.„Teď jsme pro smích celému světu,“ zlobil se majitel Veracruz Fidel Kuri.

Hráči mexického Veracruz protestovali během utkání a nechali vsítit Tigres dvě branky. foto: Reprofoto

Úvodní dvě minuty sledovali hráči hostujícího Tigres počínání domácího Veracruz. Jeho hráči pouze stáli a bez jakéhokoliv zájmu hrát ignorovali míč, který jim i hostující tým několikrát nabídl zpět.

Ve třetí minutě už ale bizarní začátek utkání nevydržel Eduardo Vargas, který nikým nerušený dopravil míč do sítě, hned minutu poté ho napodobil Andre-Pierre Gignac, který vstřeil svůj 100. gól v mexické MX lize a zvýšil na 2:0.

Ačkoliv Veracruz nedlouho po druhé inkasované brance začal hrát, osm minut po druhé brance se podruhé v utkání prosadil Vargas svoji druhou brankou v utkání.

Přestože v 90. minutě korigoval na závěrečných 1:3 Colin Kazim-Richards, fanoušci i hráči domácího týmu byli znechuceni neúctou Tigres, které jejich protesty nerespektovalo. Základní jedenáctka Tigres pak byla ironicky vytleskána domácími, kteří byli viditelně rozzuření rozhodnutím hostů skórovat i přes protest první dvě branky.

„Jsem v rozpacích hlavně kvůli fanouškům. Hráčům Tigres vstřelené branky nevyčítám, měli na to právo. Naši hráči chtěli poslat vedení zprávu, kterou s ním ani neprojednávali. Rozhodně je ale špatné, že peníze nedostaly. Teď jsme ale pro smích celému světu,“ zlobil se majitel Veracruz Fidel Kuri.

Mnoho hráčů Veracruz nedostalo výplatu déle než šest měsíců, což vedlo k masovým nepokojům fanoušků, kteří se snažili marně bojovali proti vedení.

Veracruz v mexické MX lize nevyhrál 40 utkání, poslední výhra se datuje do srpna roku 2018.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!