Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kapitán Rosický dirigoval výhru obrozeného Arsenalu

Sport

  16:13aktualizováno  18:37
PRAHA/BIRMIGHAM/LONDÝN - Fotbalisté Arsenalu vyhráli i díky asistenci Tomáše Rosického v anglické lize na hřišti Aston Villy 4:2 a napravili si tak reputaci po posledních nezdarech. Londýnský celek v minulém kole prohrál na svém hřišti v derby s Tottenhamem (2:3) a v týdnu nestačil v 5. kole Ligy mistrů na Bragu (0:2).

Aston Villa - Arsenal (Rosický v akci). foto: Reuters

Rosický, který v záloze hostů od začátku nahradil zraněného kapitána Ceska Fábregase a převzal po něm i pásku, našel v 56. minutě parádní kolmocí mezi obránci marockého útočníka Marvána Šammacha. Nejlepší střelec Arsenalu prostrčil míč pod padajícím brankářem Bradem Friedelem a připsal si desátou soutěžní branku v sezoně.

VIDEO: Kouzla v "divadle snů". Manchester rozsekal Blackburn, pět gólu vstřelil Berbatov!

Pro Arsenal to byla vítězná trefa v zápase. Hosté vstoupili do zápasu lépe a ve 39. minutě se po krásné individuální akci po levém křídle prosadil Aršavin a ještě před odchodem do kabin zvýšil na 2:0 pro Wengerův celek Nasri, který se trefil povedeným volejem po rohovém kopu střelce první branky.

GÓL ŠAMACHA NA 3:1 PO ASISTENCI ROSICKÉHO:

Jenže v úvodu druhého poločasu se zpoza vápna trefil přesným halfvolejem k tyči obránce Clark a tentýž muž v 71. minutě odpověděl i na branku Šamacha. Vítězství "Kanonýrů" tak definitivně pojistil až v nastaveném čase nefalšovanou rybičkou Jack Wilshere, pro kterého to byl první gól v lize v kariéře.

Svěřenci Arséna Wengera vyhráli v Premier League čtvrtý venkovní zápas za sebou a částečně tak odčinili dvě poslední ztráty s Tottenhamem a Bragou v Lize mistrů. V birminghamském Villa Parku Arsenal v lize neprohrál od prosince 1998.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo

Aston Villa - Arsenal 2:4 (52. a 71. Clark - 39. Aršavin, 45. Nasri, 56. Šammach, 90.+3 Wilshere).

Autoři: ,