Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Kuriózní gól Bohemky do prázdné branky

Sport

  9:44
VIDEO - Brankáři Boleslavi Michalu Vorlovi se o sobotním zápase proti Bohemians ještě dlouho bude zdát. Jeho špatný odkop v 94. minutě totiž zařídil pro hosty tři body, které díky průběhu celého zápasu nelze brát jako zasloužené.

V Boleslavi se hlavně bojovalo. foto: ČTK

Klokani tak slaví první šťastnou výhru po návratu do první ligy. Střelec Štohanzl dal zatím oba góly Bohemians a je tak suverénně nejlepším (jediným) střelcem týmu.

Podívejte se na sestřih zápasu:

 

Další podobné kousky

Jaroslav Kamenický
Bohemians–Liberec 2:0
12. září 1993

Ve Vršovicích není o odvážné střelce nouze. Téměř 16 let před Štohanzlovým dalekonosným pokusem předvedl podobný kousek obránce Jaroslav Kamenický. Svůj jediný ligový gól vkariéře vstřelil náhodou. Původně prý chtěl způlky centrovat, jenže se ukopl. Dnes úspěšný futsalista za branku dostal ocenění Gól desetiletí a prémii 100 tisíc korun.

Pavel Horváth
Olomouc–Sparta 0:2
21. května 2007

Když se záložník Sparty dostal 47metrů od brankové čáry k míči, sepnul mu gólový instinkt. Stačilo vidět vyběhnutého olomouckého gólmana Lovásika –a od středové čáry vyslal ránu, která zapadla po dvouvteřinovém letu do sítě. "Já bych to nijak nepřeceňoval, bylo to jen takové vylepšení pro diváky," zůstal Horváth v klidu, i když mu za nádhernou trefu tleskal i kouč soupeře.

Xabi Alonso
Liverpool–Newcastle 2:0
20. září 2006

Španělský záložník v utkání anglické ligy zakončil dokonce z vlastní poloviny hřiště, když převzal balon 64 metrů daleko od branky Newcastlu. "Nejdřív jsem chtěl přihrávat, ale do cesty se mi postavil sudí. Viděl jsem, že je brankář příliš daleko, tak jsem to zkusil," vyprávěl. Povedlo se. Gólman Harper pospíchal, aby zabránil unikátnímu gólu, zbytečně.

Autoři: ,