Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Manchester opět neudržel dvougólové vedení, trápil se i Arsenal

Sport

  18:06aktualizováno  18:39
LONDÝN - Fotbalisté Manchesteru United neudrželi v osmém kole anglické ligy proti West Bromwichi dvoubrankové vedení a nakonec s nováčkem doma jen remizovali 2:2. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona v domácí soutěži uhráli nerozhodný výsledek už potřetí za sebou a na svém stadionu poprvé v sezoně ztratili body.

Manchester United - W.B.A (Wayne Rooney). foto: Reuters

Domácí "Rudé ďábly" poslal do vedení v páté minutě mexický talent Javier Hernández svou premiérovou brankou v Premier League a náskok zdvojnásobil o 20 minut později Portugalec Nani. Manchester však během deseti minut druhé půle o slibné vedení přišel.

MANCHESTER UNITED 2-2 WEST BROMWICH ALBION:

Nejprve snížil vlastní brankou francouzský obránce Patrice Evra a cennou remízu zajistil hostům Kamerunec Somen Tchoyi. West Bromwich Albion, za který odehrál posledních 12 minut reprezentační útočník Roman Bednář, neprohrál v posledních pěti ligových utkáních.

Arsenal doma otáčel zápas
Arsenal otočil domácí zápas s Birminghamem a po vítězství 2:1 částečně napravil předchozí dvě ligové porážky. Hráči londýnského celku v 800. zápase pod trenérem Arsénem Wengerem zaznamenali jubilejní 1700. výhru v anglické nejvyšší soutěži. Birmingham poslal na stadionu Emirates do vedení po půlhodině hry srbský útočník Nikola Žigič.

Domácí vyrovnali čtyři minuty před přestávkou zásluhou proměněné penalty Francouze Samira Nasriho a vítěznou branku zařídil dvě minuty po změně stran marocký útočník Marván Šammach. Tomáš Rosický odehrál v záloze Arsenalu posledních dvacet minut, obránce Birminghamu Martin Jiránek do hry z lavičky nezasáhl.

Tottenham v generálce na středeční utkání Ligy mistrů proti obhájci trofeje Interu Milán porazil v londýnském derby Fulham 2:1. "Kouhouti" na stadionu Craven Cottage vyhráli po osmi letech a připravili soupeři první porážku v této ligové sezoně.

8. KOLO ANGLICKÉ PREMIER LEAGUE

Arsenal - Birmingham 2:1 (41. Nasri z pen., 47. Šammach - 33. Žigič), Bolton - Stoke 2:1 (22. I Čong-jong, 90.+2 Klasnič - 48. Delap), Fulham - Tottenham 1:2 (30. Kamara - 31. Pavljučenko, 63. Huddlestone), Manchester United - West Bromwich 2:2 (5. Hernández, 25. Nani - 50. vlastní Evra, 55. Tchoyi), Newcastle - Wigan 2:2 (72. Ameobi, 90. Coloccini - 22. a 23. N'Zogbia), Wolverhampton - West Ham United 1:1 (10. Jarvis - 53. Noble z pen.),

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...