Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Natáhl se jak dlouhý, tak široký. Mourinho pobavil pádem na led celý svět

Sport

  14:45
balašicha - Hodil puk mezi hole kapitánů Omsku a Petrohradu, zatleskal, otočil se a po červeném koberci chtěl odkráčet z ledové plochy. V tom slavný fotbalový trenér José Mourinho uklouzl a praštil sebou o led. Úsměvná scénka z Ruska obletěla svět.

Jose Mourinho foto: Reuters

Mourinho už odmítl tři kluby. ‚Potřebuju novou výzvu a zároveň mít radost‘

Mourinho po předčasném konci v Manchesteru United v prosinci zatím nové angažmá nemá, čerstvě se spekuluje o jeho návratu do Interu Milán.

Na začátku týdne však vyrazil na pozvání do Ruska, jako čestnému hostu Avangardu Omsk mu svěřili úvodní buly v pondělním utkání proti SKA Petrohrad.

Trenér José Mourinho se rozčiluje nad verdiktem sudího.
Finále Evropské ligy 2017 - Manchester United vs. Ajax: kouč anglického celku...

Na ledě stadionu ve městě Balašicha v Moskevské oblasti rozvinuli červený koberec, domácí kapitán Jevgenij Medveděv a hostující Pavel Dacjuk zkřížili hole.

Mourinho mezi ně hodil puk a otočil se, když vtom si všiml, že mu Dacjuk podává pravici.

Aby chůzi zastavil, zapřel se pravou nohou, která mu i přes koberec podklouzla. Zpátky na nohy mu pomáhal legendární centr Dacjuk.

Mourinho za daňové úniky přijal roční vězení, zaplatí jen pokutu

José Mourinho přiznal vinu za daňové úniky ve Španělsku a u soudu v Madridu akceptoval roční trest odnětí svobody. Do vězení však nepůjde a podle dříve vyjednané dohody pouze zaplatí pokutu dva miliony eur (asi 51,4 milionu korun).

Mourinho už v květnu přiznal, že během působení v Realu Madrid v letech 2011 a 2012 nezdanil příjmy z prodeje osobnostních práv ve výši 3,3 milionu eur (asi 85 milionů korun). Slavný trenér se vyhne vězení, protože podle španělských zákonů si odsouzení lidé s dosud čistým rejstříkem mohou tresty za nenásilné činy do dvou let odpykat na svobodě.

Šestapadesátiletý Mourinho není první fotbalovou osobností potrestanou za daňové úniky ve Španělsku. Podmínku a pokutu dostali například portugalský útočník Juventusu Turín Cristiano Ronaldo či jeho bývalí spoluhráči z Realu Chorvat Luka Modrič a Brazilec Marcelo. Před třemi lety byl za daňové úniky odsouzen na 21 měsíců také Argentinec Lionel Messi z Barcelony.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...