Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Vymyšlená penalta pro Pardubice. Sparta zuří a zvažuje kvůli VARu další kroky

Pardubice - Sparta: hostující kouč Pavel Vrba. foto: ČTK

PRAHA - Pokutový kop, jaký fotbalová liga dlouho neviděla. A ještě ke všemu s posvěcením videa. Poškozená Sparta zuří. „Trenér Vrba se ke sporným momentům nebude vyjadřovat, klub zváží další postup,“ oznámil sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.
  20:32

Fotbalový zápas Sparty proti domácím Pardubicím (2:2) v utkání 28. kola Fortuna ligy napsal zvláštní příběhy.

Sparta ztratila dvoubrankový náskok, ke kterému přispěl i pokutový kop.

Pardubice nakopla hrubka brankáře Nity a bod jim zajistila penalta za neexistující faul. Pardubický Tomáš Čelůstka ve vápně napřahoval ke střele, ale promáchl a skácel se k zemi.

Simuloval? Nezdálo se.

Emoce kouče Sparty Pavla Vrby.
Pardubice - Sparta: zklamaný Pavel Vrba.

Možná se jen lekl vedle běžícího sparťana Tomáše Wiesnera. Aby ho snad při kopu netrefil, stáhl nohu, ztratil stabilitu a koordinačně to neustál.

Sudí Miroslav Zelinka vteřinu dvě váhal, pak ukázal na pokutový kop. Z televizních záznamů se dalo rozpoznat, že Wiesner nefauloval, že ke kontaktu levé nohy Čelůstky s pravačkou Wiesnera nedošlo.

Zjevná chyba, kterou systém VAR měl odhalit a rozhodnutí Zelinky opravit. Ale proč to asistentka u videa Jana Adámková neudělala?

„Nevím, jestli to mám komentovat. Nevím,“ kroutil hlavou trenér sparťanských fotbalistů Pavel Vrba ještě na hřišti v rozhovoru pro O2 TV.

Než začal hovořit na tiskové konferenci, mluvčí Kasík oznámil, že se kouč ke sporným momentům nebude vyjadřovat.

„Klub zváží další postup a velmi pravděpodobně se k tomu vyjádří. Takže jen otázky čistě sportovního rázu,“ řekl Kasík.

Dávid Hancko střílí gól z pokutového kopu brankáři Pardubic Jiřímu Letáčkovi.

Už pokutový kop pro Spartu byl zvláštní, byť nejspíš podle pravidel. Domácí Cadu odkopával míč z vápna, levačkou se rozmáchl a jeho paže se střetla s obličejem dotírajícího Matěje Polidara.

Zelinka nechal pokračovat ve hře, ale po zhlédnutí videa svůj verdikt změnil. Sparta v závěru půle vedla 2:0 a měla zápas pod kontrolou. Po přestávce sparťané vypadli z role, udělali hrubé chyby a o náskok přišli. Byť k vyrovnání pomohla Pardubicím penalta, která nebyla.

„Když dostaneme tak lacinou branku, která se tak často nevidí, tak to s týmem zamává. Byla to obrovská rána. Zavinili jsme si to sami,“ nevymlouval se Vrba na rozhodčí.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...