Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Pohádka. Mohuč vyhrála i na Bayernu a dál jasně vládne Německu

Sport

  18:28
MNICHOV - Fotbalisté Mohuče porazili v 6. kole německé ligy mistrovský Bayern Mnichov 2:1 na jeho hřišti a v tabulce zůstávají první bez ztráty bodu. Na druhém místě se díky pátému vítězství v řadě udržela Borussia Dortmund.

Bayern - Mohuč (smutek domácích). foto: Reuters

Mohuč pokračuje v pohádkovém úvodu sezony. Stoprocentní bodovou bilanci si udržela díky parádnímu a nebojácnému výkonu na hřišti mnichovského giganta. Hosty nezlomil ani fakt, že při výhře 2:1 vstřelili všechny góly zápasu. Již v 15. minutě se po rychle rozehraném autu dostal míč v pokutovém území k Allaguimu a ten efektivně patičkou zavěsil - 0:1.

Na konci první půle ale předvedl "parádu" hostující stoper Bo Svensson a hlavou neomylně ze dvaceti metrů poslal míč do sítě - bohužel ale po centru Van Bommela do vlastní sítě. Ovšem více hosté jalovým útočníkům Bayernu nedovolili (bavorský celek nedal gól v předešlých dvou domácích duelech).

BAYERN MNICHOV 1:2 MOHUČ:

Naopak - v 77. minutě rozhodl o výhře fotbalistů Mohuče Szalai, když přidal další parádní gól - na hranici malého vápna zády k brance zpracoval míč a z otočky nedal Buttovi šanci - 1:2. Mohuč tak i po šestém kole vede ligu s plným bodovým ziskem, svěřenci kouče Van Gaala jsou s osmi body osmí.

Válí také druhý Dortmund
Dortmund dokázal po porážce z prvního kola vyhrát už pět utkání, během nichž navíc nastřílel 16 branek. S patnácti body zažívá nejlepší ligový start od mistrovské sezony 2001/02. K jednoznačnému vítězství 3:1 na hřišti St. Pauli přispěl dvěma brankami útočník Kevin Grosskreuz, už čtvrtou branku v ročníku si připsal Japonec Šindži Kagawa.

K domácí remíze Schalke s Mönchengladbachem pomohl svou první brankou v Německu španělský kanonýr Raúl. Gelsenkirchenský klub ještě o přestávce prohrával 0:2, v druhém poločase se ale nejprve potřetí v sezoně trefil Klaas-Jan Huntelaar a jeho bývalý spoluhráč z Realu Madrid Raúl srovnal tři minuty před koncem.

Celý zápas strávil na lavičce český útočník Martin Fenin, jehož Frankfurt si poradil doma 2:0 s Norimberkem. Eintracht si připsal druhou výhru v sezoně a s šesti body se v tabulce dotáhl na svého soupeře.

Autoři: ,