Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: První pomoc sanitce, zapadlý vůz na hřišti museli tlačit hráči. Sudí pak za červené karty čelil výhružkám

Sport

  15:27
Braga/PRAHA - K bizarní situaci došlo během středečního utkání Portugalského poháru mezi Bragou a FC Porto. V 71. minutě přijel na hřiště pro vážně zraněného obránce Bragy Davida Carma sanitní vůz, který však cestou přes rozbředlý trávník uvízl a několik desítek metrů jej museli tlačit sami hráči.

Fotbalisté v zápasu Braga - FC Porto tlačí sanitku foto: REPRO YOUTUBE.COMReprofoto

Předcházel tomu střet, ke kterému došlo o pět minut dříve, když se Carmo pokusil v pokutovém území zabránit zakončení křídelníkovi soupeře Luisi Diazovi. Ten sice vystřelil, ale při dalším pohybu nohy zasáhl Carma, který se k němu přiřítil z boku. Střet odnesli bolestivě oba, pro Carma však musela přijet sanitka. Následné vyšetření v nemocnici ukázalo zlomeninu kotníku, což mladému Portugalci ukončilo sezonu.

Zatímco se mu dostávalo ošetření, zkoumali rozhodčí s pomocí videa inkriminovaný okamžik. Po několika minutách nešťastný moment vyhodnotili poněkud překvapivě jako faul na červenou z Diazovy strany.

Braze se přesilovku dlouho nedařilo využít. Až v dlouhém dvanáctiminutovém nastavení byl po úderu hlavou vyloučen také Mateus Uribe a domácí přece jen vyrovnali na konečných 1:1.

Jackson Martínez z Porta oslavuje vstřelenou branku.
Porto deklasovalo soupeře rozdílem třídy.

Vedení Porta po zápase v oficiálním klubovém zpravodajství rozhodčího Luise Godinha zkritizovalo a sudí následně dostal několik výhrůžných zpráv. „Bereme to velmi vážně. V posledních hodinách navíc někdo na sociálních sítích zveřejnil rozhodčího telefon, což celou situaci jen zhoršilo, a navíc jde o závažný útok na soukromí,“ uvedla komise rozhodčích.

Odveta semifinálového klání se hraje 3. března v Portu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!