Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Rooney a spol. rozstříleli Portsmouth, ten si dal tři branky sám

Sport

  21:00
MANCHESTER/PRAHA - Fotbalisté Manchesteru United se vysokou výhrou 5:0 nad posledním Portsmouthem probojovali do čela anglické ligy. Trápící se hosté jim zisk tří bodů hodně ulehčili, když si dali hned tři vlastní branky. Manchester má v čele tabulky náskok jednoho bodu před Chelsea, která má zápas k dobru.

Wayne Rooney v zápase s Portsmouthem. foto: www.skysports.com

Manchester se proti Portsmouthu dlouho trápil, ale v závěru poločasu ho vysvobodil Wayne Rooney, který se prosadil zblízka hlavou a zaznamenal svůj 21. gól v sezoně, čímž si vyrovnal osobní rekord. Zároveň se prosadil podesáté z posledních 13 duelů proti Portsmouthu.

Hra hostů, kteří prožívají nejhorší sezonu v historii klubu, se poté úplně rozpadla a Manchester si vytvářel jednu šanci za druhou. Navíc mu pomáhalo i štěstí, když obránci Portsmouthu nešťastně tečovali pokusy Naniho a Carricka do vlastní sítě. Stoper Wilson si pak dokonce napálil centr přímo pod břevno vlastní branky.

MANCHESTER UNITED 5:0 PORTSMOUTH:

Liverpool i podruhé v sezoně zvítězil v derby s Evertonem. Domácí výhru 1:0 vybojoval v dlouhém oslabení poté, co hrál od 34. minuty bez vyloučeného obránce Sotirise Kyrgiakose. Přesto počtvrté za sebou udržel čisté konto.

Liverpoolské derby patří k nejvyhrocenějším utkáním vůbec, což se potvrdilo i dnes. V závěru první půle do sebe zajeli Kyrgiakos s hostujícím Fellainim, který musel po střetu kvůli zranění nohy vystřídat. Řecký bek byl vyloučen. V posledních sekundách viděl červenou i hostující Pienaar - posledních jedenáct vzájemných soubojů tak vidělo hned deset vyloučení.

LIVERPOOL 1:0 EVERTON:

Vyloučení paradoxně pomohlo spíše oslabenému Liverpoolu. Deset minut po změně stran zahrál Gerrard výborně rohový kop, Kuijt vyhrál souboj s obráncem i brankářem a hlavou vstřelil 50. gól v dresu Liverpoolu. Everton vyrovnat nedokázal a přišel o devítizápasovou sérii bez porážky, která začala po listopadové prohře právě s Liverpoolem.

Liverpool se po výhře dostal na čtvrté místo zaručující Ligu mistrů, jelikož Tottenham doma uhrál s Aston Villou jen bezbrankovou remízu. Po celý zápas měl sice velkou převahu a vyslal 28 střel, gólu se však nedočkal. "Kohouty" tak může těšit alespoň to, že popáté za sebou doma udrželi čisté konto a neinkasovali již 537 minut. Blíží se tak svému rekordu z minulé sezony, kdy doma neinkasovali v šesti zápasech po sobě.

Autoři: ,