Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Šíleného kouče chytil při duelu LM amok a rozstřískal střídačku

Sport

  15:59
BASILEJ/PRAHA - Fotbalová Liga mistrů je nejprestižnější klubou soutěží Evropy. Nelze se divit, že při zápasech pochodují nervy hráčům, fanouškům i trenérům. Vše ale má své hranice. Kouč Kluže, které se hrubě nedaří, Sorin Cârţu povolené meze překročil, když v zápase svého celku na hřišti Basileje (domácí vyhráli 1:0) vzteky rozstřískal lavičku.

Basilej - Kluž (Sorin Cârţu).

Běží druhý poločas duelu Ligy mistrů skupiny E mezi domácí FC Basilej a hosty z Kluže. Švýcarský celek vede zásluhou gólu Almerarese z 15. minuty a drží se tak nadále v postupové loterii. Tento výsledek naopak z boje o postup ze skupiny i třetí místo zajišťující alespoň pokračování v Evropské lize, vyřazuje rumunský celek.

A po jedné z dalších hrubic svých svěřenců již neudrží nervy na uzdě pětapadesátiletý kouč Kluže Sorin Cârţu. Nejdříve se opře na střídačce do plexiskla vedle sebe pouze pěstí. Jenže to nechce povolit a tak dostává nefalšovaný amok a následně jej rozkopne. Jako by to ještě nestačilo, bývalý rumunský reprezentant vstává z lavičky a pokud by jej nezastavil asistent, možná by se pustil i do svých svěřenců.

Jeho nepřítomný výraz pak dává tušit, jak silné emoce lomcují s jeho tělem. Ty mimochodem neudržel v závěru na hřišti ani Felice Piccolo a po červené kartě za strčení do protihráče zamířil pod sprchy. Alespoň si v nich nemusel chladit hlavu Cârţu sám. Výbuch vzteku jej navíc bude určitě stát i nějaké to euro...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...