Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Střelci v Anglii zahodili během víkendu hned čtyři penalty

Sport

  19:24
LONDÝN - Ve fotbale většinou penalta znamená dvojí radost. Obvykle hráči nejprve spontánně projeví nadšení, když ji rozhodčí odpíská. Následovat by měly i oslavy gólu z této nejlukrativnější standardní situace. Víkendové zápasy anglické Premier league ale ukázaly, že se rozhodně nemusí jednat o pravidlo. V sobotu a v neděli střelci promrhali hned čtyři příležitosti z penaltového puntíku.

Jermaine Defoe střílí jeden ze svých gólů. foto: Reuters

Zřejmě nejhůř na to doplatila Chelsea, která prohrála s Manchesterem City 1:2 a po sérii pěti ligových výher vyšli bodově naprázdno. Suverénní exekutor Frank Lampard měl po faulu na Drogbu osm minut před koncem velkou šanci srovnat na 2:2, ale nechal vyniknout brankáře Givena.

Arsenal začal jubilejní 100. utkání na Emirates Stadium aktivně a po dvaceti minutách mohl jít do vedení. Penaltu španělského kapitána Fábregase ale zlikvidoval brankář Sörensen.

"Kanonýři" se dočkali branky už po pěti minutách, když po spolupráci s Fábregasem skóroval umístěnou ranou Rus Aršavin. Domácí, jejichž trenér Arséne Wenger absolvoval 500. duel v Premier League, pojistili vedení druhou brankou v 79. minutě po akci střídajícího záložníka Ramseyho.

Čtěte: Rosický se znovu zranil, měl by být mimo zhruba měsíc

Trenér posledního Portsmouthu Avram Grant se dočkal prvního vítězství ve třetím soutěžním zápase ve funkci, přestože útočník Pobřeží slonoviny Dindane v prvním poločase rovněž zahodil penaltu. Nakonec ale nemusel plakat, protože jeho tým přehrál nováčka Burnley na svém stadionu 2:0, když právě Dindane hlavou dával druhý gól.

Zakletí penaltových kopů pokračovalo i v neděli v divokém zápase v Liveropoolu. Everton zde hostil Tottenham a dokázal dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. V nastaveném čase ale za stavu 2:2 Hibbert sestřelil Palaciose a pískala se penalta. Nejlepší střelec ligy Defoe s ní však naložil prachbídně a odmítl tak možnost dvou bodů navíc.