Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Takhle se bojuje o poháry. Liverpoolu vystřelil výhru v nastavení brankář Alisson

Radost po Alissonovu gólu foto: Reuters

londýn - Brankář Alisson zařídil Liverpoolu gólovou hlavičkou v páté minutě nastavení v anglické fotbalové lize vítězství 2:1 na hřišti West Bromwiche. Obhájci titulu se tak udrželi reálně v boji o Ligu mistrů. Tottenham zvítězil doma 2:0 nad Wolverhamptonem a posunul se na šesté místo před West Ham. Na pozici zajišťující účast v kvalifikaci Evropské ligy jsou před městským rivalem díky lepšímu skóre.
  21:58

Liverpool prohrával po gólu Hala Robsona-Kanua, ještě do přestávky ale srovnal 22. ligovou trefou v sezoně Muhammad Salah. Egyptský útočník je v čele tabulky střelců Premier League společně s Harrym Kanem z Tottenhamu.

Nerozhodný stav vydržel až do samého závěru nastaveného času, kdy si Alisson naběhl do vápna na rohový kop a přesnou hlavičkou rozhodl. Stal se tak šestým gólmanem v historii Premier League, který skóroval, jako první se ale prosadil ze vzduchu.

West Bromwich - Liverpool (brankář Alisson dává hlavou gól)
West Bromwich - Liverpool (brankář Alisson dává hlavou gól)

Reds“ ztrácí dvě kola před koncem jeden bod na čtvrtou Chelsea a tři body na třetí Leicester. Oba soupeři Liverpoolu v souboji o Ligu mistrů se příští kolo utkají spolu.

Skóre zápasu Tottenham - Wolverhampton otevřel v 45. minutě Kane a pojistku přidal po změně stran z dorážky Pierre-Emile Höjbjerg. Dánský záložník si poprvé připsal gól a asistenci v jednom utkání anglické ligy.

„Kohouti“ zvítězili ve třech z posledních čtyř utkání a ve vyrovnané tabulce se přiblížili účasti v pohárové Evropě. Na pátém místě mají 59 bodů stejně jako West Ham.

Bodově se nedokázal dotáhnout Everton, který podlehl 0:1 poslednímu Sheffieldu. „Karamelky“ ztrácí z osmé pozice na oba týmy tři body a navíc mají výrazně horší skóre.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!