Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Těžké váhy v sobě. Lukaku se pustil do Zlatana, ten nedohrál. Nadávali si do zk***ysynů

Roztržka mezi Romelem Lukakuem a Zlatanem Ibrahimovičem (červenočerný dres). foto: Reuters

PRAHA - Pořádně vyhrocené bylo čtvrtfinále italského poháru mezi milánskými rivaly – Interem a AC. Domácí postoupili po výhře 2:1 i díky vyloučení hostujícího útočníka Zlatana Ibrahimoviče. Ten dostal první žlutou kartu po ostré konfrontaci s kanonýrem soupeře a bývalým spoluhráčem z Manchesteru United Romelem Lukakem.
  0:20

Tohle byl mazec. Milánské derby bývá vždy vyhrocené a tentokrát přitopili pod kotel největší útočné hrozby obou rivalů. A také nejurostlejší.

Romelu Lukaku (194 cm a 96 kg) a Zlatan Ibrahimovič (195 cm a 95 kg) se nejen oba jednou trefili, ale málem se pustili ke konci první půle do pěstní výměny.

Roztržka mezi Romelem Lukakuem a Zlatanem Ibrahimovičem (červenočerný dres).
Roztržka mezi Romelem Lukakuem a Zlatanem Ibrahimovičem (červenočerný dres).

Ve chvíli, kdy „hosté“ (oba celky hrají zápasy na San Siru) díky trefě švédského veterána vedli 1:0, atakoval hostující stoper Romagnoli tvrdě právě Lukaka. Tomu se faul pranic nelíbil a pořádně se rozčertil. Do roztržky se po chvíli vložil Zlatan a oba kohouty museli umravňovat spoluhráči.

Pokusil se o to i hlavní rozhodčí, který ukázal po žluté kartě na obě strany, to ale nestačilo. Vzápětí byl totiž odpískán konec poločasu a Lukaku ještě ani zdaleka nevychladl. Mimo jiné i díky štiplavým průpovídkám už devětatřicetiletého Zlatana.

Ten měl dle ruchových mikrofonů říct: „Jdi se svojí maminkou dělat to své voodoo ty malý hlupáku…“

Jeho narážky pochopitelně mířily na africký původ sedmadvacetiletého Lukakua, který se sice narodil v Belgii, ale jeho rodiče pochází z Konga. A to si samozřejmě nemohl nechat líbit. „Chceš se bavit o matkách ty jeden zkurvy….? Pohraju si s tebou i tvou ženou,“ měl bouřit při odchodu do kabin, kam ho museli nasměřovat spoluhráči.

Dobrou zprávou pro Inter budiž, že v šatně dokázal vychladnout a energii namířit správným směrem. Zatímco Zlatan se v 58. minutě musel po druhé žluté pakovat ze hřiště, Lukaku o třináct minut později vyrovnal z penalty a nechyběl ani u vítězné branky Eriksena v sedmé minutě nastavení.

Je ale téměř jisté, že až na sebe za tři týdny oba rivalové narazí znovu, bude o „zábavu“ postaráno. Pokud teda středeční výbuch emocí nejlepších kanonýrů svých národních týmů nebude mít dohru u italské disciplinárky… 

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...