Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Útočník Navaf Al Abíd vstřelil nejrychlejší gól v historii fotbalu

Sport

  16:02
PRAHA/RIJÁD - Zřejmě nejrychlejší gól v historii profesionálního fotbalu nevstřelila žádná z obdivovaných hvězd, ale mladý útočník saúdskoarabského klubu Al Hilál. A ke skórování mu podle tamních médií stačily pouhé dvě sekundy.

Navaf Al Abíd (vlevo dole) se napřahuje k rekordnímu fotbalovému zápisu. foto: www.youtube.com

Jednadvacetiletý Navaf Al Abíd napálil míč ve víkendovém utkání Poháru Prince Fajsala bin Fahda ihned po výkopu na branku mužstva Al Šoalahu, jehož gólman marně couval a žádnou velkou snahu střelu chytit nevyvinul.

NEJRYCHLEJŠÍ GÓL V HISTORII FOTBALU:

Prudký míč zapadl za jeho zády do sítě a gólman pak jen vsedě zpytoval svědomí, zatímco střelec slavil se spoluhráči. Zaskočenému soupeři přidal Al Hilál ještě tři góly a zvítězil 4:0.

Saúdskoarabský hráč podle všeho překonal i výkon anglického amatérského fotbalisty Marka Burrowse, který vstřelil v regionální soutěži na britském ostrově Wight gól za dvě a půl sekundy.

V profesionálním fotbale byl dosud rekordmanem Argentinec Ricardo Olivera, který v prosinci 1998 poslal v uruguayské lize Rio Negro do vedení proti Sorianu za 2,8 sekundy. Nejrychlejší gól české ligy má na svědomí švýcarský útočník Mauro Lustrinelli, který v dubnu 2006 v barvách Sparty skóroval proti Jablonci již po jedenácti sekundách hry.

Autor: